SDA traži glasove naroda, ali ne sluša glas svoga naroda

TRI PRSTA EMIRA
Kantonalni izvršni odbor Stranke demokratske akcije Sarajevo potvrdio je prijedloge te stranke za ministre u novom sazivu Vlade Kantona Sarajevo. Pored ostalih kandidata, na čelu Ministarstva kulture i sporta bit će Emir Hadžihafizbegović.

Kandiatura Emira Hadžihafizbegovića izazvala je žestoke reakcije u javnosti. Protiv ove kandidature je i većina članova SDA. Alaga Ajdinović, član Glavnog odbora SDA uputio je otvoreno pismo rukovodstvu SDA i Emiru Hadžihafizbegoviću, pozivajući ih da odustanu od spomenute kandidature.

Zvaničnom potvrdom Hadžihafizbegovićeve kandidature SDA je pokazala da se ne obazire na kritike javnosti, ali ni na stav većine svoga članstva.

Nije ovo prvi put da se SDA ovako ponaša. U narodu se sve glasnije čuje poruka da SDA traži glasove od naroda, ali ne sluša glas svoga naroda.

Ugled Emira Hadžihafizbegovića je u posljednje vrijeme dobrano narušen, naročito nakon objavljivanja snimka na kojem se vidi njegovo raskalašeno ponašanje.

Hadžihafizbegović voli da se predstavlja kao veliki patriota. Ovo je prilika da se dokaže, da odbije ponuđenu kandidaturu i na taj način pokaže da poštuje sve one koji žele da imaju ministre sa uzornim ponašanjem.