SDA u Bosanskom Petrovcu otišla u opoziciju (VIDEO)

Home

SDA u Bosanskom Petrovcu otišla u opoziciju (VIDEO)


Završena je sjednica Općinskog vijeća Bosanski Petrovac koja je reultirala izmjenom koalicionih odnosa.

SDA koja je činila okosnicu vlasti u općini u kojoj živi oko 4.500 stanovnika, prvi put u poslijeratnom periodu otišla je u opoziciju. Sada poziciju čine SDP, SBiH, ASDA, Naša stranka, DNS, SPS, DNZ uz podršku jednog SNSD-ovca Dušana Došelja i predsjedavajuće OV-a Nikoline Simić. Oni su se politički priklonili nezavisnom načelniku Petrovca Zlatku Hujiću.

Podsjetimo, najmasovnija probošnjačka stranka SDA je nakon izbora koalirala sa SNSD-om, a prilikom jučerašnje smjene dopredsjedavajućeg Midhata Hidića iz SDA iz ove stranke je poručeno kako više od 1000 bošnjačkih glasača SDA je prevareno.

„Ako pogledate strukturu, ako pogledate rezultate izbora, onda je potpuno jasno da danas u opoziciju ide najveći dio bošnjačkih predstavnika koji imaju podršku preko 80 posto bošnjačkog glasačkog tijela. Evo, na žalost to je jedna jako loša poruka i ovdje imamo definitivno majorizaciju Bošnjaka u Bosankom Petrovcu“, kaže Haris Mešić, zastupnik SDA u OV Bosanki Petrovac.

„I ove danas neke izjave na našoj sjednici da su Bošnjaci ugroženi, to nije tačno, ne mogu Bošnjaci biti ugroženi, pod broj 1 dok sam ja tu, nisu nikad bili ugroženi, ali mi ovdje živimo, to je multinacionalna opština, mi ovdje surađujemo, živimo, imamo svi iste probleme“, kaže Muhamed Dračić, novi dopredsjedavajući OV Bosanski Petrovac-nezavisni vijećnik.

 

(Izvor: Federalna.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 17/08/2017 - 08:56

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top