SDA USK se danas javno ponudila u koaliciju svima koji je žele- na istoj logici počiva i A-sda/ NES vlada

asd
Danas su zastupnici SDA u USK održali press konferenciju na kojoj su oštro napadali aktuelnu većinu, predvođenu A-sda/ NES strankom, zbog nerada, neodržavanja sjednica, loših poteza… Ono što je posebno uočljivo, ali i šokantno bilo je javno priznanje i poziv svima da su spremni biti sa njima u koaliciji, ako ih žele, kako bi promijenili aktuelnu vlast.

Nije bilo govora, niti rješenja kako kanton i naš kraj povesti u bolju budućnost. Malo ko to više i očekuje od ove stranke, znajući da su desetinama godinama imali ključnu riječ i da su znali, htjeli i mogli, uradili bi to dosad. 

S druge strane, i postojeća Vlada USK, plod je politike možemo sa svima koji će nam ‘dati ruku’ da opstanemo na pozicijama. To su pokazali i zadnjom rekonstrukcijom i imenovanjem novog saziva Vlade, u čemu je presudnu ulogu imala i jedna od zastupnica SDA, Bernada Jukić Kličić, koja je tada glasala i omogućila današnju vladu. Osim nje, još nekoliko zastupnika- preletača, među kojima se posebno negativno pokazao zastupnik Nisvet Jusić iz Bužima, koji je svoju ruku, suprotno odlukama stanke sa čije je liste dobio mandat kao nosilac, uvjetovao imenovanjem svoje privatne ministrice, a u međuvremenu na budžet zaposlio brata u Unsko-sanske šume, muža od rodice u UO Službe za zapošljavanje, brata u UO Lječilišta Gata, za sebe poziciju zamjenika predsjedavajućeg Skupštine USK, puno veća primanja i prilivilegije… 

Na današnjoj press konferenciji se ponovo pojavila Bernada Jukić Kličić, koja je u aprilu glasala za budžet aktulne vlade, a nakon toga je bila izbačena iz SDA. Danas je, ako je suditi prema slici, ponovo ‘ubačena’ u SDA?!

I nažalost, političari takvog sebičnog formata i karaktera poput Jusića i Jukić Kličić odlučuju o procesima u našem kantonu, a premijer Ružnić, je pristajući da sa ovakvim kadrovima pravi i vodi novu Vladu USK saučesnik u svim ovim negativnim trendovima kojih su danas građani USK najveće žrtve. I plaća i platiće dalje cijenu svojih poteza i postupaka. 

Zato je u USK danas moguće javno izreći ono što su SDA zastupnici rekli- ‘spremni smo da koaliramo sa svima koji nas žele’, jer tom istom logikom i pristupom, imamo današnju vladu koju predvodi A-sda/ Nes stranka. 

Sve je kako oni misle i ponašaju se, dozvoljeno, samo da se zauzmu fotelje, crpe resursi i zapošljavaju svoji kadrovi. A dokad će to tako biti, zavisi od našeg naroda i birača, koji sve glasnije pokazuju spremnost da biraju nove politike i prave alternative, a ne lažne promjene i zato je oktobar iduće godine pravo vrijeme da se takve prave promjene i naprave.