Home

SDP: Bakir Izetbegović mora snositi odgovornost zbog porodične zloupotrebe službenog vozila

18 Apr

SDP: Bakir Izetbegović mora snositi odgovornost zbog porodične zloupotrebe službenog vozila

Politički direktor SDP BiH Damir Mašić traži od nadležnih istražnih organa u BiH da utvrde odgovornost za neovlašteno korištenje službenog vozila Predsjedništva BiH od strane Sebije Izetbegović, supruge Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH.

"Ovaj skandalozni potez porodice Izetbegović vrhunac je privatizacije države i njenih institucija koju oni i njihova SDA godinama provode. Čak i ako je od čelnih ljudi SDA - previše je. Od onih koji su spremni na ovakve stvari ne može se očekivati da zbog moralne odgovornosti podnesu ostavke ili makar upute izvinjenje građanima.

Zato očekujem da nadležna pravosudna i policijska tijela u BiH pokažu predanost i profesionalnost, te hitno ispitaju sve okolnosti ovog slučaja i adekvatno sankcioniraju one koji su ovu zloupotrebu državne imovine naredili i proveli. Ovo je još jedan dokaz da čelnici SDA državu BiH posmatraju isključivo kao svoje privatno vlasništvo u kojem oni, za razliku od građana, mogu raditi šta god žele. Krajnje je vrijeme da se ovakvo ponašanje zaustavi i već jednom kazni", poručio je Mašić.

 

(Izvor: SDP BIH)

 

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top