SDP BiH daje bezrezervnu podršku SDSM-u i Zoranu Zaevu

Home

SDP BiH daje bezrezervnu podršku SDSM-u i Zoranu Zaevu


Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine poziva sve odgovorne u Makedoniji na prestanak nasilja i priznavanje i implementaciju rezultata nedavno održanih izbora u ovoj zemlji.

U suprotnom, mogu očekivati da jedva ili nikako izvuku živu glavu.

Nažalost, i bosanskohercegovačka realnost je takva da nacionalističke stranke kontrolišu skoro svaku poru naših života, uključujući i policiju, pravosuđe i državnu upravu.

Na taj način osiguravaju svoj opstanak na vlasti i slobodi i SDP BiH će se svim svojim snagama boriti da takve relikte porazi i otjera u istoriju.

Primjeri Zorana Zaeva, ili npr. njegovog imenjaka Đinđića, govore da oni rijetki među nama, koji smognu hrabrosti da se bore protiv nacionalizma, a koji je najčešće krinka za kriminal i korupciju, moraju imati bezrezervnu podršku svih normalnih ljudi željnih običnog života, posla, pravde.

SDP BiH podržava SDSM, druga Zaeva i njegove saradnike i sve istinske demokratske snage Makedonije te ovim putem pozivamo i sve strane i međunarodne dužnosnike da svojim ponašanjem i aktivnostima maksimalno utiču na smirivanje i poboljšanje situacije u ovoj zemlji.

 

(Izvor: SDPBiH)

Tagovi
Objavio: Pet, 28/04/2017 - 11:17

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top