SDP: Gradonačelnik Skaka se mora izviniti antifašističkom Sarajevu

Home

SDP: Gradonačelnik Skaka se mora izviniti antifašističkom Sarajevu


Gradonačelnik Grada Sarajeva, Abdulah Skaka, u nekoliko navrata u toku jučerašnjeg dana kada se obilježava godišnjica oslobođenja Grada Sarajeva od fašista izjavio je da je u Sarajevu pobijeđen ni manje ni više nego antifašizam.

Kada neko to izgovori jednom, logično je pomisliti da se radi o lapsusu. Kada to ista osoba izgovori više puta u jednom danu onda je evidentno da se radi ili o tome da ta osoba ne razlikuje fašizam i antifašizam, što je posljedica opšte neobrazovanosti tog pojedinca ili da se radi o nečemu što je strašno i za spomenuti.

U svakom slučaju, gradonačelnik se jednostavno mora izviniti antifašističkom Sarajevu i ubuduće, ukoliko nije u stanju bez katastrofalnih grešaka izgovoriti nekoliko rečenica o antifašističkoj istoriji grada, treba zamoliti nekoga drugoga da to učini.

Da bi otklonili svaku sumnju da se radi o bilo kakvoj, pa čak i prikrivenoj namjeri izjednačavanja fašizma i antifašizma, pozivamo Gradonačelnika Skaku da uz izvinjenje građanima i gradu, pokrene i inicijativu za promjene naziva škole koja nosi ime Mustafe Busuladžića, čovjeka koji je nedvojbeno bio na strani fašističkih okupatora koje su Titovi partizani pobijedili 1945. godine.

Bez obzira što su u sramnoj odluci imenovanja škole po fašisti učestvovale Skakine stranačke kolege iz SDA, zajedno sa njihovim partnerima i istomišljenicima, ovo je prilika da Skaka kao pojedinac pokaže svoje pravo lice, zaštiti dignitet i dokaže se dostojnim časne funkcije Gradonačelnika Grada Sarajeva, te da na taj način prekine glasine o prirodi njegovih jučerašnjih grešaka.

Tim povodom, u iščekivanju njegove inicijative za preimenovanje škole u Dobroševićima, Gradonačelniku Grada Sarajeva, Abdulahu Skaki, poklanjamo knjigu „Protiv zaborava“ za koju smatramo da mu može biti od koristi kako u radu tako i u životu, a posebno u borbi protiv fašizma.

(IZVOR: Kantonalna organizacija SDP BiH Sarajevo)

Objavio: Pet, 07/04/2017 - 14:16

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top