SDP-ovci imaju samo jedan glas za svog jednog i jedinog kandidata - Denisa Bećirovića

Poštujući pravo svih birača u Bosni i Hercegovini da se, u skladu sa Izbornim zakonom opredijele i glasaju za kandidata za člana Predsjedništva, odnosno za kandidatske liste političkih partija, Socijaldemokratska partija BiH želi otkloniti svaku sumnju koju su mogli izazvati pojedini javni istupi u kojima se iznose lični stavovi pojedinaca.

SDP BiH želi još jednom ponoviti kako imamo samo jednog kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, prof. dr. Denisa Bećirovića. SDP BiH naglašava da samo jedinstvena pobjeda i partije i prof. dr. Denisa Bećirovića garantuje očuvanje i razvoj Bosne i Hercegovine kao države svih njenih građana.

Uvjereni smo da je presudno važno da izaberemo prvog člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda koji promoviše istinske evropske vrijednosti, a ujedno afirmiše jedinstvo puta i interesa svih građana Bosne i Hercegovine kao budućih građana države članice NATO-a i Evropske unije. 

Istovremeno, smatramo da je prof. dr. Denis Bećirović najbolji izbor za Bosnu i Hercegovinu, ne samo među kandidatima iz reda bošnjačkog naroda, nego među svim kandidatima. Građani imaju pravo na samo jedan glas za člana Predsjedništva BiH, a građani naše države zaslužuju samo najbolje. Zato ih još jednom pozivamo da glasaju za najboljeg kandidata, a to je, prema našem dubokom uvjerenju, prof. dr. Denis Bećirović.

 

Pozivamo građane da u što većem broju izađu i glasaju 7. oktobra. Neka ne dozvole da neko drugi odlučuje u njihovo ime. Posebno pozivamo one koji još razmišljaju o izlasku na izbore da to ipak učine. Ostanak kući na dan izbora zapravo je glas za one zbog kojih ne žele da glasaju. Neizlazak na izbore nagrada je za one koje treba kazniti.

Zato je bitno da svi građani koji nisu zadovoljni stanjem u državi izađu na izbore i daju svoj glas onima koje će to stanje promijeniti nabolje, da daju svoj glas SDP-u BiH. Presudno je važno da prof. dr. Denis Bećirović bude član Predsjedništva BiH sa najvećim brojem dobijenih glasova građana naše države, na osnovu kojih će se moći još snažnije, sa apsolutnim legitimitetom boriti i predstavljati Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane u naredne četiri godine.

 

Mi, u SDP-u BiH, smo ponosni na proces kojim smo došli do kandidature prof. dr. Denisa Bećirovića i na činjenicu da je tu kandidaturu podržalo još šest političkih partija, šest načelnika bosanskohercegovačkih općina koji nisu članovi SDP-a, te brojni pojedinci iz akademske zajednice i nevladine organizacije. 

S druge strane, svaki glas za bilo kojeg kandidata nacionalnih stranaka, a naročito onih iz SDA, glas je za politiku Bakira Izetbegovića koji državu vodi u podjelu na tri entiteta i na tri etničke državice. To je zapravo izbor koji stoji pred građanima u nedjelju.

Zato pobjedu prof. dr. Denisa Bećirovića smatramo barem jednako važnom kao pobjedu SDP-a, ako ne i presudnom za omogućenje efektivne borbe protiv stanja u kojem se našla naša država i za unapređenje ukupnih društvenih prilika u njoj. Glas za SDP i za prof. dr. Denisa Bećirovića glas je protiv podjele Bosne i Hercegovine.

Do pobjede!