Sebija Izetbegović u Mostaru: Želim da svi u ovom gradu budu zadovoljni i ravnopravni

U događaju kojeg je organizirala Asocijacija žena SDA, ispred nekoliko stotina žena u Narodnom pozorištu Mostar govorile su Sebija Izetbegović i počasna konzulica BiH u Australiji Đemila Gabriel.

Na samom početku prikazan je kratki dokumentarni film o uspjesima doktorice Izetbegović u dosadašnjoj karijeri, te posebno odkad rukovodi KCUS. Sebija Izetbegović je prije skupa kazala kako večeras želi razgovarati o snazi žena, ženama u politici, o mogućem angažmanu žena.

"Koja je to snaga koju žene mogu donijeti, kako mogu postati nova snaga u političkom životu. Trudit ćemo se da damo svoj doprinos", izjavila je Izetbegović.

S par riječi prokomentarisala je trenutnu političku situaciju u Mostaru, kazala kako ovaj grad treba da dobije lokalne izbore koje godinama očekuje.

"Stav koji je imam je stav SDA. Mostar je grad u kojem trenutno postoje politički problemi, a mi želimo da Mostar bude jedinstven grad, da se osiguraju pravedni izbori. Želimo da imamo gradonačelnika i dogradonačelnika koji će se ravnopravno smjenjivati. Želimo da svi u Mostaru budu zadovoljni i ravnopravni, to je ključno", kazala je Sebija Izetbegović.

Alisa Hajdarović, predsjednica KO Asocijacije žena HNK, kako je asocijacija snažan i nedjeljiv dio stranke, te kako su žene ostvarile zavidne rezultate u posljednjem mandatu aktualne vlasti, te postale članice evropske internacionale.

"Očito je da možemo napuniti stadion, pogotovo kad imamo ovako eminentne gošće", kazala je Hajdarović.