Sedam intervencija Policijske uprave, tri Vatrogasne jedinice Cazin

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -5 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 105,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je sedam intervencija. U Sportskoj dvorani Cazin došlo je do krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, a javni red i mir remećen je dvaput - u Mutniku vikom, galamom i fizičkim napadom, dok je do naročito drskog ponašanja došlo u Ulici Murata Tatarevića.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Ulici bosanskih šehida došlo je do sudara 2 m/v, kao i u Ulici generala Izeta Nanića. Nesreća sa dva učesnika evidentirana je i u Gornjoj Koprivni, a u sve tri nesreće na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. U Begovim kafanama 1 m/v sletilo je s kolovoza; nije bilo povrijeđenih.

Vatrogasci su imali nekoliko intervencija:

16:50-17:35 Stijena-Silići, požar niskog raslinja;

11:30-13:30 Skokovi, tehnička intervencija – sapiranje ceste;

08:07-09:30 Skokovi, tehnička intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 89 pacijenata dok je sanitet korišten jednom.

U području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima došlo je do aktiviranja klizišta u Ulici dr. Irfana Ljubijankića i pucanja vodovodne cijevi. Saobraćaj na ovoj dionici puta je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima.

Što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu ima u višim predjelima, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo putne pravce: Mokro-Rogatica, Trnovo-Dobro Polje, Sokolac-Han Pijesak-Vlasenica, Šuica-Kupres, Prozor- Gornji Vakuf, Srednje- Olovo- Kladanj, Donji Vakuf-Turbe i Turbe-Banja Luka. Zbog niskih temperatura upozoravamo i na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su u vremenu od 07 do 16 sati, na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 sati na ovoj lokaciji saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.