Sedam osoba uhapšeno na ulazu u BiH

GRANIČNI PRIJELAZ
Službenici Granične policije BiH u proteklih nekoliko dana na graničnim prelazima uhapsili su sedam osoba.

Jedinice granične policije Gradiška 7. i 9. februara 2020. godine lišili su slobode tri osobe prilikom graničnih provjera na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška.

Državljanin BiH i Norveške S.I. (1957.) lišen je slobode jer ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela "krivotvorenje isprave". Predat je službenicima Sudske policije Banja Luka.

Državljanin BiH C.H. (1993.) lišen je slobode nakon što je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela “krivotvorenje isprave“, dok je B.O. (1988.), također državljanin BiH, lišen slobode jer je za njim Policijska uprava Gradačac raspisala potragu zbog krivičnog djela “nasilničko ponašanje“. C.H. predat je službenicima MUP-a KS, a B.O. službenicima PU Gradačac, naveli su iz Granične policije BiH.

Na prelazu Bijača na ulasku u BiH 9. februara službenici JGP Doljani lišili su slobode V.C. (1990.). Provjerama je ustanovljeno da bh. državljanku potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela “nasilničko ponašanje“. Predata je službenicima Sudske policije Široki Brijeg.

Na ulasku u BiH na prelazu Šamac, također 9. februara, lišen je slobode E.Đ. (1968.) jer ga potražuje Osnovni sud u Prnjavoru zbog krivičnog djela “oštećenje tuđe stvari“. Službenici JGP Orašje državljanina BiH i Republike Srbije predali su službenicima Sudske policije Doboj.

Dan ranije, 8. februara službenici ove jedinice su na izlasku iz BiH na prelazu Orašje lišili slobode S.DŽ. (1958.), jer je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela “ugrožavanje sigurnosti“. Državljanin BiH i Belgije predat je službenicima Policijske uprave Mostar.

Službenici JGP Brod prilikom ulaska u BiH na prelazu Brod 7. februara lišili su slobode A.G. (1979.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje MUP KS zbog krivičnog djela “krivotvorenje isprave“. Bh. državljanin predat je službenicima MUP-a KS, zaključili su iz Granične policije BiH.