Šefik Horozović poduzetnik iz Sane koji pomaže bolesnoj djeci

Sanski poduzetnik Šefik Horozović je vlasnik drvoprerađivačkog preduzeća u selu Naprelje, nadomak Sanskog Mosta koje zapošljava 40 radnika, mahom mještane pomenutog i susjednih sela. Čovjek je velikog srca koji kad god ima priliku da pomogne nekog unesrećenog i bolesnog, on to i učini. Oni koji ga poznaju kažu kako je sve što ima stekao vlastitim radom i odricanjem te dodaju kako su brojni slučajevi u kojima je pomagao pojedincima i društvenoj zajednici,

Nedavno je za liječenje Emira Buze, devetogodišnjeg dječaka iz Visokog, uplatio 5.000 maraka. Dječaku je dijagnosticiran veoma rijedak oblik raka limfnih žlijezda koji se može izliječiti, ali je za to potrebna velika suma novca.

-Kada sam čuo za ovaj slučaj nisam se nimalo dvoumio i uplatio sam koliko sam u ovom trenutku mogao. Kada bi svako od nas izdvajao koliko može, sva bolesna djeca bi možda mogla biti izliječena- kaže Šefik

Prije osam mjeseci uplatio je 3.000 maraka za liječenje šestomjesečnog Arslana Kulačića, a 4.000 km za trogodišnju Emu Isić.

Mali Arslan je imao tumor na mozgu i bila je neophodna operacija koja je izvedena u Turskoj, dok je trogodišnja Ema Isić stopostotni invalid sa nekoliko teških dijagnoza.

Za potrebe liječenja od leukemije teško oboljelog četrnaestogodišnjeg Muhameda Talića iz Sanskog Mosta, prije dvije godine izdvojio je 15.000 maraka za liječenje u Njemačkoj.