Generalni sekretar Đukanovića osumnjičen za pranje novca

PODGORICA - Bivši gradonačelnik Podgorice i trenutno generalni sekretar predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, Slavoljub Stijepović osumnjičen je za pranje novca putem pomaganja, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore.

Stijepović je osumnjičen za pranje novca povodom afere "Koverat", koja je izbila objavom snimka predsjednika Atlas grupe, biznismena Duška Kneževića, na kojem se vidi kako predsjednik Atlas grupe uručuje koverat u kojem je navodno oko 100.000 dolara Stijepoviću.

''Cijeneći prikupljene podatke i dokaze u postupku istrage Kti-S.br.26/17 koja se vodi protiv okr. Vlatka Rašovića i dr., Specijalno državno tužilaštvo je dana 31.01.2019. donijelo naredbu o proširenju istrage protiv okrivljenog Duška Kneževića, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz čl.401a st.1 u vezi st.6 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivično djelo pranje novca iz čl.268 st.3 u vezi st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore i protiv okrivljenog Slavoljuba Stijepovića, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo pranje novca putem pomaganja iz čl.268 st.3 u vezi st.1 u vezi čl.25 Krivičnog zakonika Crne Gore", navedeno je u saopštenju Tužilaštva.

Istovremeno, Viši sud u Podgorici odredio je pritvor Dušku Kneževiću koji se nalazi u Londonu, a koji je osumnjičen da je formirao kriminalnu grupu koja je godinama nezakonito sticala milionsku korist.

Nakon objave snimka, Knežević je kazao da je Stijepoviću poslao 200 hiljada dolara za finansiranje kampanje Demokratske partije socijalista (DPS), ali da mu je on tražio da ih konvertuje u eure kako bi ih mogao podijeliti aktivistima.

Knežević tvrdi da je Stijepoviću novac poslat po dogovoru sa predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem.

Njegove tvrdnje Stijepović je ranije odbacio.