Šemsudin Mehmedović najavio formiranje nadstranačke organizacije, neće napustiti SDA

N
Šemsudin Mehmedović je gostujući na Face TV najavio pokretanje nove političke incijative, a šta je pri tome mislio pojasnio je u razgovoru

Kako je pojasnio, njegova izjava je očigledno izazvala dosta reakcija te je odlučio dodatno da pojasni.

"Očigledno je nastao nesporazum da ja formiram neku novu političku stranku. Ne, formiram asocijaciju političkih stranaka probosanske političke orijentacije koja bi prihvatila program nove bosanske politike koja ima za funkciju očuvanje državnosti Bosne i Hercegovine i suprostavljanje svim izazovima koji stoje pred Bosnom i Hercegovinom", rekao je Mehmedović.

Na pitanje da li je razgovarao sa liderima drugih političkih stranaka, Mehmedović je rekao da je ideja u začetku i da će se sve vidjeti.

Podsjećamo, Izborna komisija SDA odbila je kandidaturu Mehmedovića za predsjednika stranke, a on je izrazio nezadovoljstvo jer smatra da je ispunio uslove predviđene statutom stranke. Kritikovao je i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

Mogućnost da Mehmedović napusti SDA bila je aktivna tema tokom 2017. godine kada su stranku napustili tadašnji parlamentarci Senad Šepić i Salko Sokolović, ali to se nije desilo.