Šepić: I Banja Luka i Prijedlor traže poštenu državu za sve

U radnoj posjeti Regionalnim odborima NB Banja Luka i Prijedor boravili su Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i kandidat za člana Predsjedništva BiH, Sadik Ahmetović, kandidat za predsjednika/potpredsjednika RS i Nedim Čivić, poslanik u Narodnoj skupštini RS.

Delegacija NB-a je razgovarala sa prijedorskim privrednicima, o položaju mladih, kako do više radnih mjesta, boljih plaća, te kako zaustaviti odlazak mladih i sposobnih iz zemlje, a domaćin susretima je bila Snežana Jović, koordinatorica NB-a za regiju Prijedor.

Sadik Ahmetović upozorio da je primjetan odlazak povratnika, te insistirao na sistemskom zapošljavanju te kategorije ljudi, koji su već jednom bili prinuđeni da napuste svoja radna mjesta i domove. Predstavnici NB-a su obišli centralno šehidsko obilježje u Kozarcu, te sa građanima razgovarali o problemima u školstvu, infrastrukturi i ostalim životnim problemima. Nakon toga je delegacija Nezavisnog bloka u sali općine Bosanska/Kozarska Dubica, prisustvovala izbornoj skupštini NB-a Bosanska/Kozarska Dubica, na kojoj je gosp. Almir Varcar, izabran za koordinatora općinske organizacije. Potom je upriličen dijalog sa građanima – na temu “Ravnomjerni razvoj i država jednakih šansi za sve”.

Predsjednik Nezavisnog bloka, gosp. Šepić, sa svojim saradnicima je posjetio uspješne poljoprivredne proizvođače iz Laktaša koji su podržali Šepićevu kandidaturu za Predsjedništvo BiH, Natašu i Radenka Radulović sa kojima je razgovarao o mogućnostima plasmana poljoprivrednih proizvoda, a posebno, povrća u zemlji i inostranstvu, sa naglaskom na izvoz u zemlje EU, što kvalitetom i ekološkim načinom proizvodnje, treba da bude prednost, ali zbog raznih administrativnih prepreka, koje su u suprotnosti sa propisima EU, naši poljoprivrednici, tačnije, povrtlari, gube ozbiljne prihode.

Na kraju posjete, Šepić, Ahmetović i Čivić su prisustvovali su zajedničkoj sjednici regionalnog i gradskog odbora Banja Luka i razgovarali sa regionalnim koordinatorom Banja Luka, Branislavom Trbojevićem, koordinatorom Gradskog odbora Banja Luka, Darkom Jotanovićem, članovima oba odbora, te članovima i simpatizerima Nezavisnog bloka regije Banja Luka.

''Uz našu Snežanu Jović, Branislava Trbojevića, Darka Jotanovića, Elmedina Đuzela, posebno veseli kada vas podržavaju uspješni poljoprivrednici poput Nataše i Radenka Radulovića iz Laktaša. To je prava Bosna i Hercegovina. To je zemlja kakvu Nezavisni blok želi i kakva će biti. Država na svakom pedlju mora podjednako brinuti o svakom građaninu bilo da se zove Branislav ili Elmedin. Takvu državu mogu napraviti samo oni koji žele jake institucije, evropske vrijednosti i pravedan i pošten odnos prema narodu'' izjavio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH.