Šepić i Konaković – podrška poštenoj i pravednoj državi

Dva nova politička projekta u Bosni i Hercegovini, Nezavisni blok i Narod i pravda, imaju sporazum o saradnji i podršci na Opštim izborima 2018. godine kojim je definisana i podrška kandidaturi Senada Šepića za člana Predsjedništva BiH.

Nakon što su obje stranke uspješno prijavile i ovjerile kandidatske liste za izbore, predsjednici Senad Šepić i Elmedin Dino Konaković, susreli su se danas u Sarajevu i razgovarali o aktivnostima za izbornu kampanju kao i o postizbornoj saradnji.

''Mi smo stranke širokog političkog centra i želimo na platformi rješenja u ekonomiji, obrazovanju, zdravstvu, socijalnim pitanjima (naročito boračka populacija), kulturi, sportu itd. i jačanju institucija sistema koje su trenutno privatizirane i otete od naroda, graditi nove odnose u našoj zemlji. Okrenuti smo saradnji sa političkim opcijama koje imaju jasnu viziju drugačije Bosne i Hercegovine, u kojoj vlada pravna država i u kojoj smo svi jednaki pred zakonom, ali imamo i jednake šanse za zaposlenje i boljim životom, te stoga Narod i pravda je itekako naš partner i neko sa kim ćemo izgraditi poštenu i pravednu državu za naš narod, '', izjavio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka.