Šepić: Nećemo stati dok Hrvatska ne povuče spornu odluku o Maljevcu- očekujemo reakcije večeras i sutra

.

Odluka Republike Hrvatske da za transportni saobraćaj zatvori GP Maljevac uzrokovala je u nekoliko fana velike probleme privredi i prevoznicima u USK. Danas se u sve, po inicijativi Nezavisnog bloka uključio i Parlament Bosne i Hercegovine, a predsjednik ove stranke Senad Šepić je proteklih dana alarmirao sve najviše državne zvaničnike na akciju. Na svome FB danas je dodatno poručio:

 

“Od 20. maja kako je stupio na snagu novi Pravilnik o graničnim prelazima i zatvoren za transportni saobraćaj GP Maljevac, gužve na GP Izačić su svakim danom sve veće. 

 

Danas je sjednica Parlamenta BiH, sutra je Vijeće ministara, prethodnih dana smo inicirali i organizirali desetine sastanaka i razgovora sa najvišim nadležnim zvaničnicima obje države. 

 

Ovo se pitanje mora hitno riješiti i vjerujem da će već večeras i sutra resorni ministar Butković u R Hrvatskoj, povući spornu odluku. 

 

Mi nećemo i ne možemo stati dok ne pomognemo ljudima i privredi Krajine, ali i cijele BiH. Nadam se da ćemo ubrzo moći dobiti i objaviti pozitivnu vijest da je ovo pitanje uspješno riješeno.”- napisao je o ovoj važnoj temi, posebno za Krajinu i privredu našeg kraja Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.