Šepić ‘ogolio’ predsjednika VSTV-a Milana Tegeltiju

Senad Šepić
Posljednjih dana je ponovo aktuelna priča o aferama predsjednika Visokog sudakog i tužilačkog savjeta (VSTV) Milana Tegeltije. Nakon afere ‘Potkivanje’, koju je razotkrio Krajišnik, iz Velike Kladuše, Nermin Alešević, prije nekoliko dana se pojavila nova afera u kojoj Tegeltija dogovara zapošljavanje sestre članice VSTV-a. Nakon toga su iz OHR-a, ali i ambasada značajnih država pozvali Tegeltiju da odstupi. Isto je uradio i jedan dio političkih stranaka u BiH.

 

Tegeltija se nevješto brani u zadnje vrijeme, a posljednja u nizu argumenata je da mu je ‘sigurnost ugrožena u Sarajevu’. Najefektniji komentar i odgovor na ovu tvrdnju, dao mu je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić, na svome twitter i FB nalogu:

“Milan Tegeltija se boji da u Sarajevu ne završi poput Joze Leutara.

Zanimljivo, osjeća se sigurno tamo gdje su ubijeni Milan Vukelić, Nikola Đurović ili David Dragičević. Vjerovatno i za to postoji razlog...”- napisao je Šepić.

 

U četvrtak će, na press konferenciji Tegeltija saopćiti svoju odluku. Očekuje se da će konačno podnijeti ostavku na mjesto predsjednika VSTV-a.