Šepić posjetio Sanski Most: "Narod u cijeloj BiH želi promjenu i novu politiku!"

Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka BiH, jučer je boravio u posjeti Sanskom Mostu u kojem je, skupa sa kandidatima Nezavisnog bloka iz te općine, razgovarao sa poljoprivrednim proizvođačima, mještanima mjesne zajednice Naprelje, kao i sa poduzetnikom Šefkom Horozovićem.

Tokom razgovora sa poljoprivrednicima, zaključeno da se predstavnici Nezavisnog bloka zalažu da 3% sredstava iz budžeta Unsko-sanskog kantona ide za poticaje i kapitalne investicije u poljoprivredi, što iznosi oko 6 miliona km.  U razgovoru sa stanovnicima mjesne zajednice Naprelje, istaknut je problem kojeg imaju sa firmom Lager, koja ne samo da uništava rijeku Blihu nego, istovaranjem iskopane jalovine bez ikakvog pitanja, uzurpira i privatnu svojinu građana. Sanska vlast ne želi da odgovori zahtjevima mještana i dozvoljava da se mještani ponižavaju i njihova privatna svojina uništava od strane firme LAGER. Predstavnici NB-a čine sve da se inspekcije, policija, i druge institucije uključe u rješavanje ovog problema. 

-Želim da ohrabrim naše ljude iz Naprelja i okolnih sela u zaštiti njihovih prava i imovine. Niste sami, a ove truhle sanske vlasti ne bojimo nimalo, znamo ko su i šta su, ne vrijede ništa, a LAGER je prava slika kriminala i korupcije pod nadzorom lokalne vlasti. Promjenom vlasti 7. oktobra, problem LAGERA i problem mještana će se rješavati brže i efikasnije, to je naše obećanje. Poštena država će zaživjeti i u Sanskom Mostu, a u njoj neće biti mjesta za kabadahijsku vlast kakva je trenutna u ovom gradu - istakao je Šepić tokom posjete