Šepić: Tužno je gledati ministricu iz SDA dok govori da nema MAP-a, a Dodikov ministar joj se smije u lice (VIDEO)

Danas je, nakon skoro 15 mjeseci od izbora imenovano novo Vijeće ministara BiH. Glavne su rasprave bile zadnjih dana je li dogovoren MAP i nastavak puta BiH u članstvo NATO-a ili nije.

Dok su Izetbegović i Komšić uvjeravali javnost da su ‘slomili’ Dodika i je dogovoren MAP, odnosno ANP, Dodik je govorio da to nije tako i da nastavka puta BiH u NATO nema.

Danas su na sjednici Komisije za izbor Vijeća ministara odgovarali novi ministri i pogledajte šta su izjavili o ovom pitanju. Bilo je puno reakcija na ove odluke i pitanje, a predsjednik Nezavisnog bloka, čija je zastupnica na sjednici danas glasala protiv predloženog imenovanja i sastava Vijeća ministara BiH Senad Šepić, komentarisao je na poseban način, uz video koji je objavio na svome FB profilu, a koji je emitiran na večerašnjem Dnevniku FTV.

Pogledajte video i pročitajte reakciju.

 

"Pisao sam danas o ovome, ali video pokazuje koliko to jadno izgleda, kad ministrica iz SDA, kandidatkinja Bakira Izetbegovića kaže da ‘’nema MAP-a, iako je on bio najavljen i da će o članstvu BiH u NATO biti referendum’’, a na to se podsmijava novi Dodikov ministar Košarac i kaže da i to što su čuli od ministrice Turković potvrđuje da je jasno da nema članstva, nego se radi o partnerstvu. Zato je tužno za ovu zemlju i narod, da ga isti lider, Bakir Izetbegović, nakon bestijalne laži u Vijećnici o tužbi BiH protiv Srbije, ponovo na isti način laže i ponižava. Vjerujem da ‘Bog neće promijeniti stanje jednog naroda, dok taj narod ne promijeni sebe’, valja nam svima o ovome razmisliti, a znam i za onu staru, ‘možeš kako hoćeš, ali nećeš dokle hoćeš’."

Image