ŠEPIĆ U BIHAĆU PROMOVIRA POŠTENU DRŽAVU: Institucije ćemo vratit narodu

Predsjednik Nezavisnog bloka i kandidat za člana Predsjedništva BiH, Senad Šepić boravio je jučer u Bihaću.

U sklopu radne posjete Gradu na Uni, Šepić je, zajedno sa kandidatima Nezavisnog bloka Bihać, posjetio nekoliko firmi, te sastao sa privrednicima iz oblasti turizma, industrije vode, IT sektora i drvne industrije. Na sastancima se razgovaralo o problemima koji muče privrednike i predstavnike ovih oblasti, te o potencijalnim rješenjima i mogućnostima za dodatni napredak i razvoj ovoga kraja. Pored privrednika, predsjednik Nezavisnog bloka i kandidat za člana Predsjedništva BiH, Senad Šepić, posjetio je i Gradski sportski savez Bihać na čelu sa predsjednikom Mladenom Šantićem, ali i mjesne zajednice Orašac i Kulen-Vakuf.

 

U Orašcu je Šepić posjetio Udruženje žena Ljutočke doline, te poljoprivrednika Envera Šehića, vlasnika 30 grla goveda, dok je posjetu Kulen-Vakufu iskoristio za razgovor sa građanima.  “Rasterećenje cijene rada, povećanje plate i zaštita prava radnika – prava na dostojanstvenu platu, jasno radno vrijeme, plaćene prekomjerne sate, godišnji odmor i zdravstveno osiguranje su prioriteti naše nove ekonomske politike. Ravnomjerni razvoj i ulaganja na prostoru cijele BiH, ujednačavanje primanja porodiljama, policajcima, učiteljima i doktorima su također naš pravac. Izgradnja pravne države, zaustavljanje odlaska ljudi i osiguravanje perspektive u BiH su naši prioriteti i time ćemo se primarno baviti i u kampanji i posebno poslije nje.

Misija Nezavisnog bloka je – Poštena država – koja znači raskid sa dosadašnjom privatizacijom institucija i njihov povratak narodu. To treba ovdje ljudima u Bihaću, treba u Međugorju, Prnjavoru, Bijeljini, Goraždu... Treba svim narodima i građanima ove zemlje”, izjavio je Senad Šepić, kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka. 

 

Press služba