Šepić u Mostaru: Za razliku od drugih ja nemam problema s pravnom državom

Država nije na dobrom putu, građanima treba ponuditi alternativu, kazano je na skupu Nezavisnog bloka u mostarskom Narodnom pozorištu.

Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i kandidat za člana Predsjedništva BiH, poručio je da do podrške birača želi doći jednom novom, poštenom i transparentnom politikom, rješenjima i dobrim ljudima.

"Vjerujem da smo mi okupili najbolje ljude koji se u ovom trenutku bave politikom, većinom one koji do danas nisu bili politički aktoivni, ali su prepoznali šansu da nešto uradimo i promijenimo. Vjerujem da će se naši ljudi nametnuti i ovdje u Mostaru, koji je zbog dosadašnje politike izolovan i odbačen. Druge politike u Sarajevu se potkusuruju s Mostarom i ovim dijelom države", izjavio je Šepić.

Kaže da je politika Nezavisnog bloka politika unutrašnjeg dogovora, koji bi i u Mostaru trebala dovesti do stabilizacije prilika.

"Zaokret se može napraviti kroz teme, teme koje primarno želimo komunicirati i koje trebaju sve nas pokrenuti naprijed. To je ravnomjerni razvoj cijele zemlje, osiguravanje da zemljom uspravljaju institucije, a ne pojedinci, te brže priključenje Evropskoj uniji. Znam da na tim temama političari kao što je Čović ne mogu imati inicijativu kakvu imam ja. Nemam problem s pravnom državom, nemam problem s prošlošću, s negativnim naslijeđem. Trebaju mi institucije, treba mi pravna država, a s takvim pristupom Čović i drugi retrogradni političari će lako otići u drugi plan", zaključio je Šepić.

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, kazao je kako je vlast sve ove godine pokazala kakva je zaista, a da građani trebaju alternativu. 

"Put kojim idemo je nikakav, država nam je slaba. Na slabog ide i bolest i agresija. Građanima se treba ponuditi alternativa. Ja sam ovaj recept već probao u Zenici, gdje sam se sam prijavio i pobijedio sve partije. Nisam to uspio što sam lijep i pametan, nego što su građani tražili alternativu", izjavio je Kasumović.

Na skupu u Mostaru govorio je i Dino Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda.

"Postajemo ozbiljan politički faktor prije svega u Sarajevu gdje ćemo biti apsolutni pobjednik, ali onda i na višim nivoima gdje ćemo imati svoje zastupnike. Nismo imali dilemu da poručimo da je Senad Šepić najbolje rješenje. Znam da je uvijak imao kičmu i karakter da kaže stavari kako stoje, a to nije bilo popularno kod bivših predsjednika Tihića i Izetbegovića. I njega je taj karakter koštao statusa u SDA i tu se dobro razmijemo", kazao je Konaković.

Prije skupa delegacija je položila cvijeća na mostarskim Šehitlucima.