Servisne informacije: Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su dvije saobraćajne nezgode

servisne infor.
Nove servisne informacije

 

- Vremenske neprilike uslovile su probleme na dalekovodu, a kako infomišu iz Elektrodistribucije, bez električne energije su ovog jutra naselja Vrnogračka Brda, Maćeša, Pehovo, Šestanovac i Vrnogračka Glava. Također zbog problema na drugom dalekovodu, bez električne energije su Donja i Gornja Slapnica, Todorovska Slapnica i jedan dio Golubovića. Ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

– Problem na spomenutom dalekovodu, uslovio je i probleme u isporuci pitke vode, tako da iz ViK-a infomišu da su bez vode MZ Slapnica, MZ Vrnograč i Kumarica.

– Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 47 pacijenata, dok je čak 7 pacijenata upućeno na dalje liječenje u KB Bihać. Dežurna doktorica bila je Aida Dedić.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

– Velikokladuški vatrogasci nisu imali intervencija.

– Nastava u školskoj 2022/23. godini počinje danas. Svim školarcima, njihovim nastavnicima i roditeljima, želimo uspješan početak nove školske godine.

– U zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni, zbog kiše koja povremeno pada, vozi se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. U ostalim područjima za sada je suho i saobraća se uz umjerenu frekvenciju vozila. Tokom dana iz BIHAMK-a očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno u gradskim zonama. Vozače savjetuju da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

S obzirom da za većinu učenika danas počinje nova školska godina, mole se vozači da zbog povećanog broja djece na ulicama, budu maksimalno oprezni, posebno u blizini škola.

– Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 29°C.

– Širom Bosne i Hercegovine za većinu populacije biometeorološke prilike su povoljne. Nesanica, umor i loše raspoloženje zbog promjenljivog vremena može se očekivati kod hroničnih bolesnika i meteoropata.