Servisne vijesti: IZ BIHAMK-a upozoravaju na smanjenu vidljivost zbog magle

velika kladuša

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu zdravstvenu zaštitu pružila je za 32 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Amra Zulić i Samra Alibegić.

Službenici Policijske stanice evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj je pričinjena samo materijalna šteta. Krivičnih djela i slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

Kako informišu iz nadležnih službi, ovog jutra bez problema u isporuci električne energije i pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove iz BIHAMK-a jutros upozoravaju na smanjenu vidljivost, zbog magle. U Bosni se vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok je u Hercegovini pretežno suho. Vozače savjetuju da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova u tri termina će doći do obustave saobraćaja: od 10 do 11 sati, od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Kada su u pitanju granični prelazi, u ovim trenucima zadržavanja su kratkotrajna.

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini jutro umjereno oblačno uz postepeno naoblačenje. Tokom dana su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Dnevna temperatura zraka od 22 do 28, na jugu do 32 °C.

Duži sunčani intervali tokom prijepodneva, uslovit će povoljnije biometeorološke prilike, ali uz povremene, lokalne, grmljavinske pljuskove u poslijepodnevnim satima uslijedit će i pogoršanje biometeoroloških prilika. Osjetljivije osobe mogu osjećati poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, iscrpljenosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.