Šešelj kolegici: "Ti prvo obrij brkove pa dođi na sjednicu!"

Lider SRS-a Vojislav Šešelj kaže da se ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot (Kyle Scott) u Srbiji ponaša raskalašno, ali je za njega veći problem nereagiranje Zorane Mihajlović.

Šešelj je ocijenio da je zbog svega što čine došlo vrijeme da Skot i Mihajlović budu razriješeni funkcija koje obavljaju.

- Ambasador Skot ponaša se "raskalašno" otkad je došao u Srbiju i kao da je šef ove države - rekao je Šešelj na TV Pink komentirajući izjavu ambasadora da je Kosovo suverena država, a koju je iznio u prisustvu Mihajlović.

On kaže da nije problem šta je Skot rekao, već što je izostala reakcija ministrice. 

- Treba je razdužiti iz Vlade, ona je strani špijun u Vladi - rekao je Šešelj i dodao da Mihajlović u Vladi samo pravi štetu zbog čega je "vrijeme da se otjera".

Šešelj je sve ovo isto danas rekao i u Skupštini pa je zatražio smjenu ministarke Mihajlović i njoj kao i poslanici DS-a Gordani Čomić uputio uvrede, na koje predsjedavajući sjednicom Skupštine nije reagirao.

Šešelj je smjenu Mihajlović tražio i zbog potpisivanja memoranduma o saradnji za gradnju autoputa Preljina - Pojate s američkom kompanijom "Behtel".

Šešelj je rekao da se za izgradnju tog važnog autoputa mora raspisati tender, a da je svrha potpisivanje memoranduma da se drugim ponuđačima stavi do znanja, da nema nikakve potrebe da se prijavljuju.

Šešelj je rekao da je "protiv pravila elementarne logike" da Mihajlović bude ministrica i "van zdravog razuma" i rekao da "ne voli alapače koje se dočepaju vlasti pa misle da su sve".

Na to su reagirali poslanici opozicije, zbog čega je Šešelj poručio Mihajlović: "Evo, brane te ovi. Brane te ovi u čije ćeš redove, za mjesec-dva".

Zastupnica Demokratske stranke Gordana Čomić rekla je Šešelju da ne može ženi kazati da je alapača i da ga zbog toga treba biti sramota, na šta joj je on rekao: "Ti prvo obrij brkove pa dođi na sjednicu".

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović rekao je predsjedavajućem Veroljubu Arsiću da je trebalo da prekine Šešelja i reagira na uvrede koje je uputio ministrici Mihajlović i poslanici Čomić.

- Molim vas da ubuduće ovakve izjave i kreature spriječite i sačuvate dostojanstvo Skupštine Srbije - rekao je Božović.

Arsić mu je odgovorio da, što se tiče Zorane Mihajlović, "nema potrebe da je brani ni on ni bilo ko drugi" i da je "ona ministrica u Vladi Srbije i da se zna brinuti o sebi".

Ministrica Mihajlović je rekla da nije novost to što Šešelj iznosi uvrede i da se od njega ništa drugo ni ne može čuti. 

- Na to smo već navikli - dodala je Mihajlović.

Dok je Mihajlović govorila s mjesta gdje sjede predsjedavajući i potpredsjednici Parlamenta, dobacivala joj je poslanica radikala i potpredsjednica Skupštine Srbije Vjerica Radeta, a Arsić je upozorio da to ne radi, ali i da ode u poslaničku klupu pa onda dobacuje. 

- Još se nije nikad dogodilo da se ministru dobacuje sa stola gdje sjedi predsjedavajući i potpredsjednici. Ja vas molim, ako želite da dobacujete, a to znam da rade svi poslanici, sjednete u poslaničku klupu i to radite - upozorio je Arsić.

Radeta mu je odgovorila da se s potpredsjedničkog mjesta bolje čuje.