Šešelj: Moramo osloboditi Srpsku Krajinu i ujediniti se s Rusijom

Nakon što je pravosnažno osuđen pred Haškim tribunalom, ratni zločinac Vojislav Šešelj i dalje se ne suzdržava od ratnohuškačke retorike, te je nakon nekoliko incidenata u Srbiji, danas ponovo u žiži javnosti.

Ovog puta je to zbog statusa na njegovom Twitter profilu, u kojima poručuje da je potrebno da "Srbi oslobode Republiku Srpsku Krajinu".

"Nikada nećemo zaboraviti RSK! Ostavljamo u amanet našim sinovima, našim unucima da je oni oslobode ako mi ne uspijemo! A kako ćemo je osloboditi? Ulaskom u EU? Ne! Ulaskom u savez sa Rusijom? Kad-tad", poručio je lider srbijanskih radikala.

Također, prisjetio se i nedavnog incidenta kada je gazio zastavu Republike Hrvatske i psovao hrvatsku delegaciju, te je poslao novu uvredljivu poruku.

"Hrvati su protivpravno okupirali RSK, pobili sve živo što su zatekli i šta sad? Da se mi sa tim pomirimo? Mi srpski radikali nećemo nikada! Ja Hrvatsku državu neću priznati dok traje okupacija RSK, paliću njihovu zastavu i vrijeđati njihove državnike", dodao je Šešelj.

Podsjećamo, njegov nedavni incident s hrvatskom zastavom izazvao je buru reakcija u javnosti širom regije, posebno jer se on desio netom nakon izricanja presude u Haagu.