Šestero skijaša preživjelo lavinu u Švicarskoj

Snažna lavina sručila se u četvrtak na skijašku stazu u švicarskom zimovalištu Andermatt i zatrpala šestero skijaša, ali su svi preživjeli, objavila je policija.

Dvije osobe su s lakših ozljedama spašene u operaciji traganja i spašavanja. Ostalih četvero je neozlijeđeno i također spašeno ili su se sami izvukli iz snijega.

Svih šestero su švicarski državljani, kažu u policiji, prenosi N1.

Potraga je prekinuta u četvrtak navečer nakon što je pretraženo cijelo pogođeno područje i nema dojava da je još netko nestao.

Tri lavine pogodile su i Ankogel, skijalište u Koruškoj u Austriji, rekao je glasnogovornik tamošnje policije. Jedna lavina dogodila se izvan skijališta te je zatrpala dvoje ljudi koji su se spuštali izvan staze.

MVEP je ranije u četvrtak objavio da među stradalima u lavinama u Austriji i Švicarskoj, prema dosad dostupnim podacima, nema hrvatskih državljana.

"Prema zasad dostupnim informacijama nema službenih podataka da je netko od hrvatskih državljana stradao u lavinama koje su pogodile Republiku Austriju i Švicarsku Konfederaciju. Veleposlanstva RH u Beču i Bernu u stalnom su kontaktu s nadležnim tijelima", rekli su Hini u MVEP-u.

Videosnimka objavljena na portalu blick.ch prikazuje kako je lavina u Andermattu prekrila stazu na kojoj je bio velik broj skijaša.

Lavina je bila dugačka 300 i široka 60 metara, prenosi švicarski portal 20min.ch.

Izvor: