Sestre HAIM vam predstavljaju drugi album “Something To Tell You”

Home

Sestre HAIM vam predstavljaju drugi album “Something To Tell You”


HAIM predstavljaju dugo očekivano drugo studijsko izdanje “Something To Tell You”, na kom su se našli singlovi “Want You Back” i “Right Now”.

Iako smo na drugi album sestara HAIM čekali pune četiri godine, za ovo postoji i dobro objašnjenje koje je dala Este Haim – kako ona kaže, uzrok ovolike pauze nije ni promocija prethodnog albuma, niti perfekcionizam u studiju nego jednostavno činjenica da one pišu i produciraju svoje pesme samostalno.

Kalifornijske sestre ostaju majstori ritma i uspjevaju da kreiraju pop-rock melodije pune žudnje, izdaje i slomljenih srca. Iako jednostavni, tekstovi pjesama su veoma moćni i potpuno direktni – zvuče gotovo kao posljednje reči koje biste čuli na kraju teškog razgovora u kom je izgovorena istina. – ovo su samo neke od pohvala koje je portal Pitchfork imao za novi album benda HAIM.

Ako vam se učini da je produkcija ovog albuma možda manje nostalgična i okrenuta prošlosti, pjesme i dalje zvuče prilično retro. Čini se gotovo kao da uprkos tome što su pjesme nove i što su sestre sada daleko poznatije, one žele da svet zna da je suština ovog benda ostala ista.

Početkom maja HAIM su objavile “Want You Back” – prvi zvanični singl sa dugo očekivanog izdanja “Something To Tell You”. Singl je naišao na odlične komentare publike i medija, a Pitchfork je pesmu nagradio Best New Track titulom.

 

Tagovi
Objavio: Čet, 13/07/2017 - 22:46

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top