Severina stala u odbranu majke iz Hercegovine: Pomozimo ovoj ženi dok nije prekasno

ć

U jeku svoje borbe za skrbništvo nad sinom Aleksandrom, Severina je odlučila ukazati i na druge slučajave gdje su, prema njenim riječima, institucije zakazale ili stale na stranu zlostavljača.
Posebno ju je potresao slučaj iz Hercegovine, a na svom Instagram profilu podijelila je iz isječak priloga u kojem govori majka dvije djevojčice koja je njihovog oca optužila sa seksualno zlostavljanje.

Pogledajte OVDJE.

"Molim vas da poslušate ovu ženu. U prilogu je zamagljena, jer se 'straha nauživala…' Ona je jedna od žena koje mi se javljaju još od 2019. godine. Pobjegla je iz Hercegovine, jer je otac seksualno zlostavljao njihove dvije kćeri, koje su o tome svjedočile pred psihologom, o čemu postoji video zapis. Djetetu od 5 godina 'tata je stavljao prst dole'. Ne sumnjajte, otac je moćan tamo gdje su živjele. Majka je pobjegla s djecom u Zagreb.

I usprkos svjedočenjima djeteta, Poliklinika za zaštitu djece i mladih u Zagrebu je, zna se u čije vrijeme, odbacila snimke svjedočenja djece optužujući i njih i majku da lažu, pozivajući se na nepriznatu tzv. doktrinu o otuđenju te zaključuju da se djeca moraju vratiti ocu", započela je Severina mučnu objavu.

"Kako je bivša ravnateljica s nepriznatom doktrinom 20 godina indoktrinirala i penetrirala i obučavala socijalne radnike, vještake, policiju, odvjetništvo i sudove, majci djece se sada sudi u BiH, a hrvatske institucije su joj nekoliko puta slala ovrhe za djecu. Hej ljudi, OVRHU za DJEVOJČICE da idu ZLOSTAVLJAČU.

Istraživačka novinarka Jelena Jindra na portalu H-alter napravila je brojne intervjue sa žrtvama i analize mnogih odluka i presuda vještaka i sudova 'nemoćnih i malih ženica', koje je sve zajedno nazvala Laura, po talijanskoj Lauri Massaro, žrtvi sustava koja je bila povod najvećih demonstracija u Italiji upravo protiv sporne doktrine o otuđenju. I što ćemo sad?", upitala je Severina.

U prilogu majka čiji je identitet zaštićen kaže da su njene kćerke svjedočile preko 30 puta, ali da ona ne vidi kraj rješenja ovog slučaja.

"Kažu mi 'Čekaj da napune 18 godina?'. Zar je to rješenje? Njihova djetinjstva su već uništena. Kao i Severinin sin, da čeka do 18. godine. Nije to osam dana, to su godine", kazala je uplakana majka u intervjuu.

"Sad ćemo pomoći toj ženi, slažete li se? Molim one koji još mogu pomoći, dok ne bude prekasno, prepoznat će se koji, mislim na institucije, da naprave ozbiljan nadzor u njezinom slučaju i osiguraju spokoj tim djevojčicama i njihovoj majci u Hrvatskoj. Slažete li se?", napisala je Severina te dobila brojnu podršku u komentarima ispod objave.