Sezona lova na visoku divljač na području lovišta Velika Kladuša počinje danas

asdf

Sezona lova na visoku divljač na području lovišta Velika Kladuša počinje danas, najavili su uz Udruženja lovačka organizacija Velika Kladuša. Lov će se odvijati subotom od 17.00 do 22.00h, te nedjeljom od 04.00h do 09.00h.

Donosimo i pregled ostalih servisnih informacija:

Vatrogasna jedinica, kaže nam dežurni Okanović, nije imala intervencija u protekla 24h.

Tri saobraćajne nezgode bez povrijeđenih lica evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša. Krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

48 pacijenata obratilo se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja. Pomoć su im ukazali dežurni doktori Indira Bukvarević i Aida Dedić. Stanje dva pacijenta zahtijevalo je dalje upućivanje u Kantonalnu bolnicu Bihać.

Isporuka električne energije je uredna. Danas nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

Kolovoz je pretežno suh i mjestimično vlažan, a frekvencija vozila slabijeg intenziteta.

Zbog radova na dionici Buna-Počitelj u mjestu Ševaš Njive, svaki dan osim nedjelje i praznika na snazi su dnevne obustave saobraćaja u vremenu od 09 do 12:15 sati, od 13:15 do 15:00 sati i od 17:00 do 19:00 sati. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na alternativne pravce (Tasovčići-Tromeđa-Mostar, Tasovčići-Masline-Buna i Tasovčići- Domanovići-Buna).

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a lokalno je moguća i pojava grada. U Hercegovini umjereno oblačno i nešto sunčanije prije podne. Krajem dana, padavine se očekuju i na sjeveru Hercegovine. Intenzivnije padavine uglavnom u sjevernim i ponegdje u centralnim područjima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu od 26 do 29 stepeni.

Opća slika biće relativno povoljna, naročito u odnosu na protekli period obilježen visokim temperaturama. Tokom dana bi mjestimični pljuskovi, izraženije u Bosni, mogli povremeno kvariti ugođaj i djelovati ponajviše na nešto lošije raspoloženje. Pri tome će uz mirniji san, osjetno svježije jutro i umjerene temperature u nastavku dana, ipak biti ugodnije, pa hronični bolesnici i meteoropati ne bi trebali imati jačih tegoba.