Sin Obrada Kesića, čovjeka koji lobira protiv BiH, bio je zaposlenik ambasade u SAD-u? / Cenić: Ne smetaju bh. pare i sinčić za vozača?

.
Kesićev sin bio je zaposlen u ambasadi zemlje koja, po njemu, nema budućnosti i protiv koje lobira, rekla je Svetlana Cenić

 

Svetlana Cenić, analitičarka i bivša ministrica u Vladi Republike Srpske, objavila je na Twitteru interesantnu priču o Obradu Kesiću, lobisti RS-a i Milorada Dodika u SAD-u.

Naime, Kesić je domaćoj javnosti od ranije poznat kao šef predstavništva Republike Srpske u SAD-u, a u svojim izjavama je više puta naglašavao kako tamo lobira za Republiku Srpsku, kao i za skidanje člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, sa američke crne liste.

Cenić je objavila informacije o tome da je sin Obrada Kesića prošle godine radio kao vozač u bh. ambasadi u SAD-u.

- Zašto sam ja tek sad saznala da je sin Obrada Kesića radio prošle godine kao vozač u ambasadi BiH u Washingtonu? Ambasadi zemlje koja, po Kesiću, nema budućnosti i protiv koje lobira, ali mu ne smetaju bh. pare i sinčić za vozača?!, napisala je Cenić.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Podsjećamo, ambasador BiH u SAD-u, Bojan Vujić, čovjek je koji je odbio spustiti zastavu BiH na pola koplja prilikom ovogodišnjeg obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici.

Također, naši čitatelji iz Washingtona su nam ljetos slali fotografije pocijepane državne zastave BiH, koju je Vujić u takvom stanju držao mjesecima, bez želje da stavi novu zastavu.

Ipak, ministrica vanjskih poslova BiH, Bisera Turković, tokom prošle sedmice posjetila je našu ambasadu u Washingtonu, a tom prilikom na zgradi ambasade zaviorila se nova državna zastava.