Sindikat: Saučešće porodicama naših kolegica

Povodom pogibije naših kolegica iz JU OŠ "Kovačići" Sarajevo, Kantonalni odbor SSOOiO F BiH Kantonalni odbor Kantona Sarajevo s velikim bolom i tugom izražava najdublje saučešće porodicama naših kolegica.

"Posebno saučešće izražavamo direktorici i učenicima kao i kolegama i kolegicama JU OŠ ˝Kovačići˝ Sarajevo. Iako svjesni da život sa sobom nosi i neprijatna iznenađenja ipak smo ostali zatečeni ovom viješću. Teško je u ovom trenutku riječima iskazati žalost i tugu koju osjećamo zbog nesreće koja se dogodila i u kojoj su svoje živote izgubile naše kolegice. No u jedno smo sigurni: škola je ostala bez uzoritih i čestitih zaposlenica, nesebičnih i velikog srca. Da im se dragi Allah dž.š. smiluje i podari lijepi Džennet, a njihovim najmilijim sabur i snagu u ovim neopisivo teškim trenucima i životnim iskušenjima. Inna lillahi ve inna ilejhi radžiun", saopćeno je iz Kantonalnog odbora SSOOiO FBiH Kantonalni odbor Kantona Sarajevo.

Uposlenice sarajevske Osnovne škole "Kovačići" poginule su danas u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na ulazu u Sarajevo, potvrdila je za N1 direktorica Prosvjetno-pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo Nihada Čolić.