Sinoć u cazinskom naselju Stijena došlo do porodičnog nasilja i tjelesnih povreda

sa

U proteklih 24 sata na području Grada Cazin smo prikupili i obradili informacije o slijedećim pojavama i događajima:

 

Izvještaj policijske stanice Cazin

Krivična djela 1

22:20 sati u mjestu Podgredina Tromeđa došlo je do nasilja u porodici od strane supruga prema supruzi koja je zadobila LTP

Saobr.nezgode 3

09:00 sati u ulici Generala Izeta Nanića došlo je do sudara između 2 m/v mat.šteta bez povrijeđenih lica

11:40 sati u mjestu D.Koprivna,1 m/v i pješaka , pješak lakše povrijeđen

22:30 sati u mjestu Ćoralići došlo je do sudara između 2 m/v ,materijalna šteta bez povrijeđenih lica

Izvještaj Profesionalne vatrogasne jedinice Cazin 0 Opis Mirno

Izvještaj hitne službe Doma zdravlja Pregleda: 57 Povreda Korištenje saniteta 0

Vodosnabdijevanje Uredno, Elektrosnabdjevanje Prema informacijama koje dobivamo na službenoj stranici, Podružnice “Elektrodistribucije” Bihać, snabdijevanje električnom energijom je uredno, sa mogućim manjim zastojima zbog snježnih padavina.

Komunalne usluge Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. Stanje na cestama 31. 01. 2023. u 06 : 25 sati Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Zbog odrona izdvajamo puteve: Turbe-Karanovac, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Bugojno-Novi Travnik) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje). Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama magistralnih puteva: Glamoč-Mrkonjić Grad (Mlinište), Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, kao i na širem području Kladnja i Kalesije. Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno na zasjenjenim dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na dionici Kupres-Šuica jak vjetar mjestimično nanosi snijeg na kolovoz.U južnim krajevima saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz povoljne vremenske uvjete.Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Zbog radova u tunelu Čeljigovići na putu Sarajevo-Pale saobraća se usporeno, jednom trakom. Usporeno zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela). Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna

Vodostaj Mutnice Vodostaj Mutnice 170 c m-vizuelni pregled Autobusni saobraćaj Prevoznici imaju dozvolu vršenja prevoza.

Temperatura: u 07:00 -6 C Pritisak: 1022 (mb) Vlažnost: 87 %

Neeksplodirana ubojna sredstva NUS