Sanski Most: Situacija sa koronavirusom još uvijek pod kontrolom

.
Sve teža epidemiološka situacija je i u našem kantonu. Iako je broj novozaraženih koronavirusom u Sanskom Mostu još uvijek pod kontrolom i ovdje se upozorava na sve probleme koje uzrokuje nepažnja i nepridržavanje propisanih epidemioških mjera. Dodatni problemi s kojima se suočava osoblje ove bolnice je i broj uzoraka koji se dnevno mogu poslati u Bihać, ali i nepostojanje izolatorija...

 

SANSKI MOST, 31. oktobra - Iako Unsko-sanski kanton svakodnevno bilježi rapidan rast broja novooboljelih, u Sanskom Mostu situacija je još uvijek zadovoljavajuća.

 

Međutim, broj zaraženih virusom korona i u ovoj općini znatno je veći u posljednje vrijeme. Prema riječima onih koji su na prvim linijama borbe protiv koronavirusa, aktuelna situacija je u apsolutnoj mjeri drukčija od samog početka pandemije kada nisu zabilježeni ovakvi prodori koronavirusa u stanovništvu.

 

Nešto više od 1400 ukupno testiranih uzoraka do danas pokazalo je 161 pozitivan slučaj. Zabilježeno je 11 smrtnih ishoda i 15 klastera. Problem predstavlja i mogućnost uzimanja 7 briseva na dnevnoj bazi, što prema mišljenju osoblja bolnice, nije u skladu sa potrebama.

 

Priču o situaciji sa pandemijom koronavirusa u Sanskom Mostu pratite u večerašnjem izdanju TV Dnevnika u 19,00 sati...