Sjećate li se čuvenog Malcoma? Postao sportista i život pretvorio u pakao, danas je neprepoznatljiv

.
Poznati glumac je postao sportista

 

Većina dječaka tokom odrastanja gaje određene simpatije prema nekom sportu, bilo onim s loptom, bilo atletici, bilo skijanju ili automobilizmu. To je slučaj i sa Frankiejem Munizom (37), čuvenim likom iz dobro poznate serije Malcom u sredini. 

Serija Malcom u sredini je jedan od najboljih sitcoma ikada, dobijao je mnoge prestižne nagrade, a Muniz je glumio glavnog lika tokom snimanja između 2000. i 2006. godine.

Kao dječak američki glumac je gajio veliku ljubav prema automobilizmu, a nakon okončanja karijere odlučio je postati sportista, tačnije počeo se baviti trkanjem u automobilima.

Još dok se bavio glumom nastupio je na utrkama poput Daytone 500, a trkanju se potpuno posvetio 2007. godine kada se počeo takmičiti na Atlantic prvenstvu.

Ukupno je imao 32 starta, a najbolji rezultat je deveto mjesto. S prelaskom iz glume u auto-moto sport svoj život je pretvorio u pakao.

Prvo su uslijedili problemi u ljubavnom životu. Bio je optužen i za nasilničko ponašanje kada je bio u vezi sa Marie Turnbow. Kasnije se za nju zaručio, ali je uslijedio prekid.

S tim problemima su stigli i zdravstveni pošto je u jednom trenutku zadobio amneziju prouzrokovanu sa nekoliko potresa mozga.

Bila je 2012. godina kada je kao 26-godišnjak završio u bolnici zbog ishemijskog napada, a ubrzo nakon toga je i zaboravio dijelove snimanja serije Malcom u sredini koja ga je i proslavila.

Kada je u pitanju privatni posao, odmah je pokrenuo poslove sa nekretninama, imao je i svoj salon namještaja kojeg je prodao pojavom virusa Covid-19 i to u dogovoru sa partnericom Paige Price.

Munoz i Price su u vezi od 2016. godine, nekoliko godina kasnije su se i vjenćali, a 2022. godine su dobili sina Mauza Mosleya.

Utrkivanju Muniz čije se bogatstvo danas procjenjuje na 30 miliona dolara, se vratio 2023. godine za ekipu Rette Jones Racing u takmičenju Menards Series. Ide mu odlično pošto je na 11 utrka u osam navrata završio u Top 10.