Skoro 50 hiljada ljudi dosad potpisalo peticiju za hapšenje Milorada Dodika

asd
Peticija za hapšenje Milorada Dodika svakim satom privlači sve više građana koji je potpisuju. Dosad je skoro 50 hiljada potpisa i taj će broj rasti. Peticiju je pokrenuo bh. jutjuber Amir Hadžić koji je napisao:

“Milorad Dodik, trenutni član predsjedništva Bosne i Hercegovine, već dugi niz godina krši mir i sigurnost svih građana države Bosne i Hercegovine. To čini svojom retrogradnom politikom i ličnim stavovima i izjavama, koji su gotovo uvijek usmjereni protiv nesrpskog stanovništva u BiH. Mi smo jedina država na svijetu čiji predsjednik poriče vlastitu državu.

Posljednjim događajima vezanim za Milorada Dodika i njegovo negiranje genocida u Srebrenici, te Dodikovim najavama o otcjepljenju manjeg bh. entiteta od države Bosne i Hercegovine, sigurnost svih građana BiH je u velikoj mjeri ugrožena, a mi možemo ovo okarakterisati kao državni udar od samog predsjednika, kako bi prikrio svoje kriminalne i druge ilegalne aktivnosti.

Svi već znaju da gospodin Milorad Dodik povlači ove i mnoge druge destruktivne poteze za Bosnu i Hercegovinu i budućnost njenih građana, jer želi prikriti sav kriminal iza kojeg stoji posljednjih 30 godina.

Potrebne su hitne reakcije državnih i svjetskih institucija kako bi se očuvao mir u Bosni i Hercegovini.

Pomozite građanima Bosne i Hercegovine da konačno počnu normalno živjeti.”

Peticiju i vi možete potpisati na LINKU ispod:

https://www.change.org/p/%C5%BEelimo-da-milorad-dodik-bude-uhap%C5%A1en-i-procesuiran?utm_source=share_petition&utm_medium=custom_url&recruited_by_id=99f2be90-9e7b-11ea-b0b6-03121d98a69d&fbclid=IwAR3yIB7ivSHhMdmA1XxKBEwX-PEk4PHQXylC75soJiIat00U2f5cGu-kiPs