Skupština Udruženja poduzetnika V.Kladuša: Raditi na ostvarenju više ciljeva u 2022. godini

232323
U prisustvu 26 od 55 članica Udruženja poduzetnika u petak, 25. marta održana je Prva redovna Skupština ovog velikokladuškog Udruženja. Dnevnim redom bilo je predviđeno više tačaka, a između ostalog, usvojeni su izvještaji o radu i finansijskom poslovanju za 2021. godinu, kao i Plan rada Udruženja za tekuću godinu.

Kako je naglašeno, Program rada Udruženja poduzetnika Velika Kladuša za 2022. godinu biće usmjeren na jačanje pozicije Udruženja i promocije poslodavaca, kao temelja razvoja svake sredine odnosno, kao osnovnog pokazatelja razvoja svake privrede. Također, istaknuti su određeni ciljevi na čijem će se ostvarivanju zasnivati cjelokupna aktivnost u 2022. godini, a to su, između ostalih, unaprjeđenje poslovnog ambijenta koji će omogućiti stabilno poslovanje članica, razvoj i punu zaposlenost, suzbijanje rada na crno te rasterećenje privrede.

Među ciljevima je i intenziviranje rada sa Općinom i Vladom USK u cilju postizanja adekvatnog poslovnog ambijenta, jačanje materijalnih, kadrovskih i organizacionih kapaciteta Udruženja, implementaciju projekata, ali i nastavak edukacija poslodavaca, uposlenih, mladih, odnosno, građana.

Na samom početku prisutni članovi minutom šutnje i Fatihom odali su počast nedavno preminulom Ibrahimu Đedoviću koji je bio dugogodišnji predsjednik Udruženja poduzetnika i član Skupštine. Na održanoj Skupštini kooptiran je i novi član, Asko Karajić.