Slavni italijanski napadač: Lukaku je kompletniji igrač od Ronalda

Lukaku
Italijan uporedio Romelua Lukakua i Cristiana Ronalda

 

Luca Toni, nekadašnji fudbaler Fiorentine, Bayerna, Juventusa i osvajač Svjetskog prvenstva sa Italijom 2006. godine, smatra da je Romelu Lukaku kompletniji igrač od Cristiana Ronalda.

Toni je u razgovori za italijanske medije kazao kako se sve u Interu vrti oko Lukakua, dok je Ronalda svjetska klasa, ali nema toliki utjecaj na Juventus.

"Čak i kada ne postiže golove, sve se u Interu vrti oko Lukakua. Cristiano Ronaldo je uvijek svjetska klasa, ali nema toliki utjecaj na Juventus. U ovom trenutku Lukaku je kompletniji igrač od Portugalca. Ne treba zaboraviti ni da je devet godina mlađi, što sigurno ima velikog utjecaja na njihove igre u posljednje vrijeme", kazao je Toni.

Podsjetimo, Inter je trenutno lider Serije A sa 11 bodova više u odnosu na Milan, a 12 ispred Juventusa, a upravo će Lukaku i Ronaldo do kraja sezone voditi bitku za najboljeg strijelca italijanskog šampionata.

Belgijanac je do sada za Nerazzurre postigao 21 pogodak, dok je Portugalac prvi strijelac Serije A sa 25 postignutih golova, a do kraja prvenstva ostalo je još samo osam kola.