Sljedeće godine počinju aktivnosti na izgradnji hotela "Vidikovac" i ski-staze na Trebeviću

Sljedeće godine počinju aktivnosti na izgradnji hotela "Vidikovac" na Trebeviću, u sklopu projekta revitalizacije Trebevićke žičare. Iz Gradske uprave kazali su da je prvi korak u realizaciji ovog projekta pribavljanje projektne dokumentacije potrebne za izgradnju.

U prijedlogu budžeta Grada Sarajeva za 2019. godinu planirano je 1.100.000 KM za izradu glavnog projekta ovog hotela. Idejno rješenje budućeg objekta uradio je arhitektonski studio Amira Vuka kao poklon gradu.

Objekt bi se sastojao od tri etaže. Činio bi ga hotel s više od 30 soba, restoran, kafe slastičarna, suvenirnica, spa centar, kongresna dvorana, garaža i drugi prateći sadržaji. Idejno rješenje prezentirano je 2016. godine, a hotel izgleda kao nasukani "kruzer" u zelenilu.

Glavna atrakcija će biti krov s prekrasnim pogledom na Sarajevo, a na drugom nivou su kabine za spavanje. Turisti će moći uživati u vidikovcu s kojeg će moći posmatrati Sarajevo i Trebević.

Osim hotela, Grad Sarajevo će izdvojiti i 500.000 KM za ski-stazu koja je, kako su zaključili, neodvojiva cjelina sa žičarom i objektom "Vidikovac".