Slovenska ministrica podnijela ostavku nakon optužbi za korupciju

asd
Teško da je bilo slučaja u istoriji nezavisne Slovenije gdje je političar rušen na tako orkestriran i ponižavajući način, rekla Pivec

Ministrica poljoprivrede Slovenije Aleksandra Pivec podnijela je danas ostavku na tu funkciju, samo nekoliko dana nakon što je odstupila i sa mjesta lidera koalicione stranke penzionera (DeSUS).

Pivec je neopozivu ostavku na funkciju ministra poljoprivrede podnijela nekoliko sati prije nego što je Narodna skupština trebalo da glasa o njenoj smjeni, javlja agencija STA.

Ona je, obraćajući se poslanicima, rekla da je bila na meti kampanje bez presedana i da ne želi da joj sude političari koji ne prihvataju pojedince koji rade u korist naroda.

- Teško da je bilo slučaja u istoriji nezavisne Slovenije gdje je političar rušen na tako orkestriran i ponižavajući način - navela je Pivec.

Ona je naglasila da ovo nije kraj njene političke karijere, već "samo izazov za novi početak".

Aleksandra Pivec ranije je podnijela ostavku i na dužnost predsjednika Demokratske stranke penzionera Slovenije, jedne od četiri koalicione stranke u Vladi.

Protiv Pivec se posljednjih mjeseci izjasnilo više stranačkih ogranaka, a njenu je ostavku tražila i cijela poslanička grupa DESUS-a.

Pivec je od optužbi za korupciju branio premijer Slovenije Janez Janša.