Slučaj Dženan Memić: Zatražen pritvor za uhapšenog policajca Josipa Barića

.
U vezi sa ovom istragom u pritvoru se već nalaze Zijad Mutap i Hasan Dupovac

Tužilaštvo BiH je prema Sudu BiH uputilo prijedlog za određivanje mjere pritvora za navedenog osumnjičenog u okviru istrage o stradanju Dženana Memića.

 

Mjera pritvora predožena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i naročitih okolnosti krivičnog djela zbog kojih bi boravak osumnjičenog na slobodi izazvao uznemirenje građana i javnosti. Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i sumnjiči se zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima protivzakonito posredovanje i pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela.

 

U okviru ovog predmeta u pritvoru se nalaze dvije osobe Zijad Mutap i Hasan Dupovac. Tužilaštvo BiH je proširilo istragu u ovom predmetu i nastavlja provođenje istražnih radnji u narednom periTužilaštvo BiH je prema Sudu BiH uputilo prijedlog za određivanje mjere pritvora za navedenog osumnjičenog u okviru istrage o stradanju Dženana Memića.