Slučaj koji potresa Modriču: Maloljetnicu dok je snimala rendgen zadravstveni radnik seksualno uznemiravao

Home

Slučaj koji potresa Modriču: Maloljetnicu dok je snimala rendgen zadravstveni radnik seksualno uznemiravao


U rendgen kabinetu modričkog Doma zdravlja, zdravstveni radnik seksualno je uznemiravao 16-godišnju djevojčicu prilikom pregleda, prijavio je policiji njen otac.

Direktor ove ustanove odmah je suspendovao rendgen tehničara Dragomira Eleza, i potvrdio da ovo nije prvi takav slučaj koji je počinio Elez.

Ljubio je po vratu

Otac 16- godišnje djevojčice Ljubiša B. je uznemiren i uplašen za zdravlje svog djeteta. S gorčinom je ispričao šta se desilo njegovoj kćerci prilikom rendgenskog snimanja.

- Uhvatio mi je dijete nakon snimka i počeo da je ljubi po vratu. Dijete se otelo od njega, otišlo u svlačionu a on je izjavio da razumije njen stav pošto nije udata. Kako dijete od 16 godina može bit udato, je li normalno da u javnoj ustanovi radi takva osoba, ogorčeno je kazao Ljubiša B.

U Domu zdravlja priznaju da ovo nije jedini Elezov slučaj seksualnog uznemiravanja. Odmah je udaljen sa posla i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak.

- Nije prvi put, naime i ranije se događalo. Ovakve pojave teško je predvidjeti, preventivno se ne može djelovati ali adekvatna i stroga izrečena mjera može preventivno djelovati da se ovakve pojave suzbiju u zdravstvenom sistemu", kazao je Goran Mlinarević, direktor Doma zdravlja Modriča.

U policiji kažu da su preduzete sve zakonske radnje i da je tužilac za maloljetnike naredio da se protiv prijavljenog lica pokrene prekršajni postupak jer, po njegovom mišljenju, događaj nema obilježja krivičnog djela.

Disciplinski kažnjavan

- Ogorčen sam kao i svaki roditelj, tako se osjećam, pravdu ne mogu uzeti u svoje ruke, moram odgovarati, dodao je otac maloljetnice.

Modričani su uznemireni i traže da se Darko Elez najoštrije kazni.

- Mislim da je psihopata, strašno, ja sam bila više puta u Domu zdravlja i bukvalno sam bježala od njega jer je takav čovjek, ja ga dobro znam... Takvi ljudi nisu za druženje, šetnje među ostalim svijetom. Ja bi ga zatvorio u ludnicu, ništa drugo.Pa ja mislim da treba hitno u zatvor, ništa drugo, samo su neki od stavova stanovnika Modriče.

Elez je zbog sličnih ispada već bio disciplinski kažnjavan. Bio je čak i udaljen sa posla, ali ga je sud vratio.

 

(Izvor: Avaz.ba)

 

Objavio: Sat, 08/04/2017 - 07:41

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top