Slučaj u Dalasu: Likvidirao lopova pa se vratio u krevet

Džejms Majkl Majer (James Michael Meyer), vlasnik kuće u Dalasu (Dallasu) optužen je za ubistvo jer je upucao lopova u svom dvorištu, nakon čega se vratio u krevet spavati, javlja CNN.

Majer je na ispitivanju izjavio da nije znao je li pogodio kradljivca te se zato vratio u krevet spavati i nije zvao policiju. Policiji je ispričao da je pogledao kroz prozor i vidio muškarca kako mu pokušava provaliti u kuću. Dodao je kako se muškarac približavao s nečim oštrim u ruci i da je tada pucao iz pištolja. Provalnik je potom počeo bježati, a vlasnik kuće je još jednom zapucao, prenosi Avaz.ba.

Kada je svanulo Majer je ponovo pogledao kroz prozor i vidio veliku crnu vreću u parku ispred njegove kuće. Kad se približio vreći, shvatio je da je riječ o lopovu.

Njegova žena je alarmirala porodičnog advokata prije Hitne pomoći kako bi prijavila provalu u kuću. Nakon toga su nazvali 911, a Majer je dispečeru rekao da je „žrtva zločina i da pošalju ljekarsku pomoć“.

Kada je policija stigla na mjesto događaja mogla je samo utvrditi smrt provalnika. Nije dugo trebalo da zaključe da je čovjek mrtav već nekoliko sati.

Majer je uhapšen i optužen za ubistvo, a u petak je pušten iz zatvora nakon što je platio jamčevinu od 150.000 američkih dolara.