Sluđivanje javnosti: Uzunović javno priznaje političku korupciju, dok niko ne pita zašto je podržao oktroisanu Vladu!

vlada
Nametnuta oktroisana Vlada FBiH na čijem čelu je Nermin Nikšić (SDP) direktna je volja i odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, koji je uz podršku američkog ambasadora Michael Murphyja suspendovao Ustav FBiH na 12 sati, te će oni u skladu s tim biti i direktno odgovorni za sve što Vlada FBiH učini u narednom periodu.

 

Ali, ni odluka Schmidta nije do kraja pomogla Trojci i HDZ-u da sjednu u fotelje, jer je u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH bilo nejasno imaju li većinu za izglasavanje ili ne.
I kako to obično biva u mutnim radnjama najviše profitiraju igrači koji dobro plivaju. Ne čudi stoga da su dva lika i dalje u fokusu javnosti Arnel Isak i Kenan Uzunović, zastupnici koji su čak i na dan glasanja boravili u Američkoj ambasadi u BiH. I njihovo pravo jeste da dignu ruku u Parlamentu kako oni smatraju ispravnim, ali kako smo došli u situaciju da mediji više pišu priče kako su Uzunoviću nuđeni milioni, nego šta je on zaista dobio da bi podržao nametnutu vlast!

Zabrinjavajuće je da on još nije saslušan u Tužilaštvu gdje bi, ne trebao, nego morao dati izjavu o svemu što govori, a čime itekako uznemirava javnost. Ali, jasno je da se tom pričom skreće pažnja s važnog detalja – Uzunović nije pojasnio, kao ni isak, zašto su promijenili stav i ipak podržali oktorisanu Vladu, iako su ranije isticali da to neće učiniti.

"Tužilaštvo Kantona Sarajevo reagiralo je po službenoj dužnosti, budući da nije bilo prijave. S tim u vezi, poduzimaju se radnje u cilju provjere navoda", saopćeno je iz Tužilaštva.

Zvuči potpuno nevjerovatno! Kako je moguće onda da Uzunović obilazi bh. medije gdje priča o ponuđenim milionima, i još javno kaže da će razmisliti hoće li reći ko mu ih je nudio? Ovaj federalni zastupnik netom prije izglasavanja Vlade prešao je u NES, a do tada je bio član BHI Fuada Kasumovića i dio parlamentarne većine okupljene oko HDZ-a. Onda je naprasno, navodno odbijajući milionsku ponudu, vratio se pod okrilje oktorisane većine i Vlade!? Ako ovo nije zanimljivo bh. pravosuđu za istragu, onda smo u većim problemima nego što mislimo!

"Neću da dijelim s medijima, ono što ću reći Tužilaštvu to je privatna stvar. A kada me pozovu, naravno da ću se odazvati njihovom pozivu. Ne želim da ostanem kao političar kojem će ovaj mandat ostati upamćen po tome što sam odbio tu ponudu", rekao je Uzunović.

Neće da dijeli s medijima, a redovan je gost političkih emisija i sagovornik mnogobrojnih medija. Politička korupcija rasprostranjena je u cijeloj Bosni i Hercegovini, a Uzunović ima obavezu sada, kada je već uznemirio javnost, da kaže istinu.

Da je želio svoja saznanja podijeliti isključivo sa pravosuđem to bi i uradio, ali ovdje nije ni cilj istina, već širenje narativa da bi neka druga Vlada bila uspostavljena na koruptivnim osnovama, a ova današnja oktorisana je potpuno drugačija!?

Indikativna je i izjava Nermina Nikšića da su imali u pričuvi dvije dodatne ruke (!?) što direktno dokazuje da se Trojka itekako bavila lobiranjima, što bi se također moglo podvesti pod političku korupciju!

Ali i ova izjava data od strane premijera Federacije ostala je nezapažena u javnosti, dok nam objašnjavaju kako je 'neko nekom nudio milione'. Odlični naratori potpomognuti dijelom međunarodne zajednice uspjeli su zbuniti javnost u BiH, pa polako iščezava priča kako po prvi put imamo Vladu FBiH koja je izabrana mimo Ustava Federacije BiH, i umjesto da se propituje legitimnost iste, propituju se imaginarni milioni nuđeni Uzunoviću, koji još uvijek razmišlja hoće li u Tužilaštvu KS reći istinu!

A, može mu se očito, jer Predstavnički dom se organizuje i radi po Ustavu Federacije Bosne i Hercegovine, i kada je bio jedan od onih koji je uradio mimo toga i digao ruku za oktorisanu Vladu, po odluci Schmidta, sada može šta hoće drugo. Pa, čak i ovo što radi sada – sluđuje javnost s milionima i ponudama, bez da jasno odgovori . zašto je podržao oktorisanu vlast!