Službenici kladuške Policijske stanice bilježe tri narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj je jedno lice zadobilo lakše povrede

š

Tri narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj je jedno lice zadobilo lakše povrede bilježe službenici kladuške Policijske stanice.

Timovi Hitne službe Doma zdravlja sa dežurnim doktorima Abdulahom Fazlićem i Ahmedom Riyad Dashom pružili su zdravstvenu pomoć za 33 pacijenta. Jedan pacijent je upućen na dalje liječenje.

Uredna je isporuka pitke vode i elektronapajanje kladuške općine, saznajemo ovog jutra u JKP „Vodovod i kanalizacija“ i Poslovnici „Elektrodistribucije“.

Kladuša Vatrogasna jedinica nije imala intervencija u protekla 24h, rekao nam je dežurni Okanović.

Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS danas na Trgu mladih u Velikoj Kladuši od 10:00h organizira humanitarni bazar „Palestina nas treba“.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana kiša se očekuje u većem dijelu zemlje, na planinama i snijeg. U noći na subotu i u nizinama će padati susnježica ili snijeg, osim na jugu zemlje. Vjetar slab južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu do 15°C.

Promjena vremenskih prilika, uz padavine i postepeno zahlađenje, kod osjetljivih osoba uzrokovaće jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje i bolova na mjestima ozljeda, malaksalosti, razdražljivosti, u noći nesanica. Povećan sadržaj vlage i izraženiji osjet hladnoće također će utjecati loše na većinu populacije. Poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i reducirati boravak na otvorenom, naročito u drugom dijelu dana.

Stanje na putevima

Zbog niskih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozoravamo na moguću poledicu.  Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na širem području Sarajeva, Bihaća, Ključa, Bugojna, Doboja i Prijedora. Vozačima se savjetuje opreznija vožnja prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja u prometu putničkih vozila. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini zakonski obavezno.