Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h zabilježili su dva krivična djela i jednu saobraćajnu nezgodu

123

– Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je pomoć za 33 pacijenata. Dežurni doktori bili su Indira Bukvarević i Kasim Selman koji su na dalje liječenje u KB Bihać uputili jednog pacijenta.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h zabilježili su dva krivična djela i jednu saobraćajnu nezgodu bez povrijeđenih lica. Slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

– Velikokladuški vatrogasci imali su miran period bez intervencija.

– Velikim koncertom u Gradskoj sportskoj dvorani u 18:00h, KUD „Biser“ danas obilježava 16. godišnjicu rada i djelovanja. Na koncertu će biti dodijeljene zahvalnice svima koji su pomogli rad Društva i članovima koji su to zaslužili svojim predanim radom, stoga vas pozivamo da prisustvujete našem velikom koncertu danas od 18:00h u Gradskoj sportskoj dvorani. KUD „Biser“…

– Nakon odličnih rezultata na gostujućim terenima u prošlom kolu, pred igračima nogometnih klubova Krajišnik i Mladost danas su na programu novi domaći susreti. U okviru 23. kola Druge lige FBiH – grupa Zapad, NK „Krajišnik“ će danas na Gradskom stadionu u Velikoj Kladuši dočekati trenutno trećeplasiranu ekipu tabele, NK „Kiseljak“. Početak utakmice zakazan je u 17:00h. Nakon dvije pobjede i jednog remija u nastavku proljetnog dijela takmičenja, priliku za novu ligašku pobjedu igrači Mladosti imaju danas kada će na domaćem terenu od 17:00h odmjeriti snage protiv NK „Omladinac 75“ iz Pokoja.

– Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Iz BIHAMK-a vozače upozoravaju na učestale odrone zemlje ili kamenja, posebno u južnim krajevima zemlje zbog sinoćnjeg zemljotresa. Na svim dionicama savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

– Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Razvedravanje prema kraju dana. Povremeno i lokalno je moguća slaba kiša. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 15 do 21 °C.

– Promjenljive vremenske prilike pretežno će uzrokovati lošije raspoloženje, a kod hroničnih bolesnika i meteoropata će dovoditi do nešto jačih tegoba tokom dana. Opća slika povremeno će se kvariti, uglavnom zbog lokalnih pljuskova. Pri tome je, sa više svježine i uz slabljenje juga, moguće i izvjesno olakšanje, osobito u noći, uz mirniji san.

– Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. aprila svake godine kao simboličan datum u svjetskoj književnosti. Tog su dana 1616. godine umrli Miguel de Cervantes i William Shakespeare. Odluka o obilježavanju Svjetskog dana knjige i autorskih prava donesena je na Općoj konferenciji UNESCO-a održanoj u Parizu 1995. godine.

– Vrijeme iftara u Velikoj Kladuši za 22. dan mjeseca ramazana je u 19:58h.