Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jednu saobraćajnu nezgodu

.

Zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi DZ Velika Kladuša potražilo je 47 pacijenata, od kojih je dvoje upućeno na dalje liječenje u KB Bihać. Dežurni su bili dr. Samra Alibegić i dr. Mustafa Hodžić.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih, dok krivičnih djela i slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci u protekla 24h nisu imali intervencija.

Kako nam jutros javljaju iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, ove nedjelje bez problema u isporuci električne energije.

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila. Na jače udare vjetra iz BIHAMK-a upozoravaju u zapadnoj i jugozapadnoj Bosni. Vozače savjetuju da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme. Lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Tokom noći kiša na jugu, zapadu i sjeverozapadu naše zemlje. Vjetar umjeren do jak, povremeno sa olujnim udarima, južni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 12 do 18, u sjevernim područjima Bosne do 20 °C.

Slično kao i prvog dana vikenda, pri tome uz manje padavina, ali i dalje sa natprosječnim temperaturama i južinom, koja bi kod osjetljivih osoba mogla uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili u toplijim dijelovima dana. Također, preporučljivo je reducirati aktivnosti.

Prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, zalaskom sunca i akšamskim ezanom danas nastupa mjesec ramazan. Večeras će se klanjati prva teravija, dok će prvi dan posta biti sutra. Najdraži gost bit će dočekan večeras na prigodan način, ramazanskim vozićem kojeg od 17:00h organizira Odjel za brak i porodicu Medžlisa IZ Velika Kladuša. Povodom mjeseca Ramazana, Radio Velika Kladuša i ove godine realizira zajednički s Medžlisom Islamske zajednice (IZ) Velika Kladuša, specijalni ramazanski program. Emisije će počinjati od 17.00h do 30. marta, a od 18:00h od 31. marta do kraja Ramazana (zbog pomjeranja sata). Prvu emisiju slušajte večeras od 17:00h.