Smeće se i dalje nalazi u blizini gradskih naselja

smece
Konferencija organizovana u Drvaru, bh. gradu gdje je otpad iz Italije ostavljen prije dva mjeseca, a koji nikad nije izmješten iako je zaključeno da je nelegalno ostavljen, u borbi protiv ovakvog bahatog ponašanja prema stanovnicima, ujedinila je načelnike ove, te Općine Grahovo, kao i gradonačelnika Bihaća, gdje je smeće, bez ikakve najave također osvanulo

 

BIHAĆ, Pored bahatosti onih koji su ostavili na lokacijama u ovim gradovima tekstilni otpad, protekla dva mjeseca pokazalo se još nešto, administrativna dezorijentiranost domaćih organa, koji ni 59 dana poslije nisu uspjeli ništa konkretno uraditi kako bi zaštitili integritet države i njenih stanovnika.

 „Otpad koji je i u Bihaću, ali i Grahovu i Drvaru u vidu tekstilnog otpada samo osvanuo na lokacijama na kojim u neposrednoj blizini živi veliki broj ljudi, očit je primjer uvoženja problema u kojem pate pojedinci, stanovnici i odgovorni u općinskim, odnosno gradskim upravama“,-rekao je na konferenciji održanoj u Drvaru bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić.

 Istovremeno, predstavnici lokalnih sredina nemaju baš nikakvu nadležnost i ingerencije u rješavanju makar odvoženja otpada za kojeg je zaključeno da potiče iz Italije. A oni odgovorni, rekla je načelnica Drvara, iz firme Krom reciklaža, iako su bili u Sarajevu, nisu potpisali primitak pošte, pošta je vraćena, a posljedica toga je da oni ustvari nisu obavješteni da trebaju izmjestiti sporni otpad po nalogu Federalne uprave za inspekcijske poslove za što je zakonski rok 30 dana. Više informacija u Dnevniku TRV USK.