Smijeh Košarca - nož u srce patriota: Kad Izetbegović i Turković govore Dodikovim jezikom!

Novinarka agencije patria, Amina Čorbo Zećo, danas je u svojoj kolumni napravila osvrt o naizgled bezazlenoj situaciji koja veomna mnogo govori o aktuelnoj poziciji Bosne i Hercegovine na putu ka NATO Savezu. Sinoć je o istoj situaciji reagovao i predsjednik Nezavisnog bloka, Senad Šepić što je dokumentovao i video zapisom u svojoj objavi na Facebook društvenoj mreži.

 

Piše: Amina Čorbo-Zećo

Nakon skoro 15 mjeseci od Općih izbora imenovano je novo Vijeće ministara BiH. Glavne su rasprave bile posljednjih dana je li dogovoren MAP i nastavak puta BiH u članstvo NATO-a ili nije. 
U Narodnoj skupštini RS-a došlo je i do fizičkih obračuna, građani su poniženi, njihovi predstavnici više nemaju nikakvog dostojanstva, a ništa bolja situacija nije niti u Federaciji i državi BiH!
Čak ni najveći oponenti Stranke demokratske akcije ni najveći pesimisti nisu mogli vjerovati niti predvidjeti, da će kadrovi ove stranke na čelu sa Bakirom Izetbegovićem govoriti jednako kao Milorad Dodik i SNSD.

„Kada su u pitanju Srbi i RS, ako neće u NATO, neće se ići u NATO. Nema članstva u NATO-u, ali slanja Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) mora biti, jer je to provedba ranije usvojenih zakona i strategija“, kazao je nedavno Izetbegović.

Njegova Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH jučer je dodatno obradovala SNSD, a ražalostila patriote i sve građane ove zemlje koji shvataju važnost članstva u NATO.
Turković je na sjednici Komisije za izbor i imenovanje Vijeća ministara BiH kazala da "nema MAP-a iako je on najavljen".

"Program reformi ide u Brisel. Za pristupanje BiH u NATO bit će potreban referendum. MVP će slijediti politiku koja je dogovorena u Predsjedništvu BiH", naglasila je Turković.

Možemo li niže pasti. Možemo, a to dokazuje i smijeh Staše Košarca (SNSD), koji se kao nož zario u srca onih koji strahuju za ovu zemlju.

 

Uspoređujući ove izjave sa Dodikovim uočit ćete da razlike nema, ali šta smo očekivali od retrogradne krajnje desnice u SDA. To je Izetbegović odabrao, pa je umjesto Denisa Zvizdića, evropsokog kalibra političara (ma kako njegove floskule zvučale dosadno), za ministricu vanjskih poslova rehabilitirao retrogradnu Turković.

Ona i Bakir dalje od Muslimanskog bratstva ne idu! Njena 'ekselencija' Bisera Turković netom prije imenovanja za ministricu posjetila je šejha Karadawija koji godinama živi u egzilu u Kataru, gdje mu je tamošnja Vlada pružila utočište nakon što je, kao aktivni član i, faktički, ideolog Muslimanskog bratstva pobjegao iz Egipta čiji je državljanin. 
Muslimansko bratstvo, američki predsjednik Donald Tramp namjeravao je staviti na crnu listu, ali Turković je održala sastanak s njim 15 dana prije nego će postati kandidatkinja za ministra vanjskih poslova BiH.

Zaista je tužno za ovu zemlju i narod, da ga isti lider, Bakir Izetbegović, nakon bestijalne laži u Vijećnici o tužbi BiH protiv Srbije, ponovo na isti način laže i ponižava, primjetio je to i Senad Šepić, nekadašnji član ove stranke, koji nije odgovarao Izetbegoviću, kao ni mnogi drugi koji su odstranjeni iz stranke. Poduga je lista istinskih domoljuba koji su voljom Izetbegovića okenuli leđa SDA.

Oni su krivi jer nisu retrogradni, a gledali su u budućnost, nikako prošlost, gdje su Turković i Izetbegović ostali. Istina je da niko neće promijeniti stanje jednog naroda, dok taj narod ne promijeni sebe.

Nije mi samo jasno kako to, kako kaže Turković, ona ostavlja prostor za mlađe, dok sjeda na jednu od najvažnijih pozicija za našu zemlju!?

Ako je prirodno da mlađi imaju potrebu da se dokažu i da imaju drugačije pristupe, zašto ih nisu pustili? Do sada smo vidjeli da ovakav pristup ne ide, zašto se bojimo drugačijeg?

U ranijem intervjuu Turković je kazala da je „važno da imaju isi cilj i da svi rade za dobrobit države“.

Na prvom ispitu Turković je radila kontra ove zemlje, govoreći jezikom onih koji ne vole zemlju u kojoj žive i rade. 

Ministrice, bit će MAP-a, to je sigurno, i to bez referenduma, to će vam dokazati patrioti i svi građani ove zemlje ma koje nacionalnosti bili!