fbpx Smiljana Srnec držala sestru u zamrzivaču 19 godina: Nisam kriva za ubistvo

Smiljana Srnec držala sestru u zamrzivaču 19 godina: Nisam kriva za ubistvo

Home

Smiljana Srnec držala sestru u zamrzivaču 19 godina: Nisam kriva za ubistvo

Smiljana Srnec (45), optužena da je 2000. ubila sestru Jasminu Dominić (23)
Smiljana Srnec (45), optužena da je 2000. ubila sestru Jasminu Dominić (23), čije je tijelo potom sakrila u zamrzivač u porodičnoj kući u Palovcu, danas će od optužnog vijeća na Županijskom sudu u Varaždinu saznati sudbinu optužnice.

Za devet sati zakazana je sjednica optužnog vijeća na kojoj će članovi sudskog vijeća analizirati dokaze koje su punih pet mjeseci prikupljali istražitelji, a nakon što se izvažu svi dokazi i saslušaju argumenti tužilaštva i odbrane, odlučit će hoće li optužnicu potvrditi, vratiti tužilaštvu na doradu ili je, pak, zbog nedostatka dokaza odbaciti i odmah pustiti Srnec na slobodu.

Po dolasku na Sud u pratnji pravosudnih policajaca, na novinarsko pitanje je li kriva za ovo što joj se stavlja na teret, Smiljana Srnec je odgovorila: "Nemam komentara, nisam!"

Optužnica tereti Smiljanu Srnec da je s pet snažnih udaraca u glavu ušicom sjekire ili nekim drugim predmetom ubila na spavanju sestru Jasminu i potom ju ugurala u zamrzivač, prethodno joj zamotavši glavu crnom vrećom, a vrat najlonskom čarapom.

Ispod crne vreće u Končarevoj škrinji prvo je bila navlaka za poplun u koju je bio umotan drugi dio tijela, a na njemu su bili tragovi krvi. Kad su policajci otvorili zamrzivač, koja se teško otvarala jer je guma bila zalijepljena ljepilom, i skinuli navlaku za poplun s tijela, glava ubijene bila je još jednom omotana crnom vrećom koja je oko vrata najlonskom čarapom zavezana u čvor.

Tijelo je na kraju bilo zamotano i u stolnjak, a svaka potkoljenica omotana vrećom i čarapom. Ko zna koliko bi se još dugo Jasmina vodila kao nestala da 16. februara ove godine u 12:06 sati OKC PU međimurske nisu nazvali Smiljanina kćerka i njen partner, rekavši da su u kući pronašli leš.

Ekipa za uviđaj našla je tijelo u zamrzivaču u hodniku porodične kuće pod stepenicama, a ispod i preko tijela bile su vrećice sa smrznutim voćem i povrćem iz juna 2000. 

Topic
Objavio: Čet, 22/08/2019 - 10:44

Povezane vijesti

Back to top