Snijeg otežao saobraćaj u pojedinim dijelovima Hrvatske

Nakon relativno tople, a ponegdje i proljetne prve polovice tjedna, jučer je zima u većini zemlje pokazala zube. Temperature su naglo pale, a snijeg i olujna bura, baš kako je najavljeno, radili su velike probleme u prometu.

U Hrvatskoj se zbog snijega otežano saobraća u Gorskom kotaru i Lici, dok su na putevima u ostalim krajevima kolovozi mjestimično mokri i klizavi, saopštio je Hrvatski auto-klub /HAK/.

Zimski uslovi vožnje su na većini puteva u Gorskom Kotaru i Lici, uključujući i stari put kroz Gorski kotar, prenosi Fokus.

Zbog snježne vijavice i smanjene vidljivosti za sav saobraćaj zatvoren je ut Dobroselo-Mazin-Bruvno, koji vodi od Gračaca do Donjeg Lapca.

Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom zabranjen je saobraćaj na pojedinim putevima u Gorskom kotaru i Lici, kao i na području opština Klana, Matulji i Opatija na primorju.

U centralnoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ponegdje ima magle, dok u priobalju duva jaka bura, povremeno sa olujnim udarima.

Za sve kategorije vozila otvoreni su auto-putevi Zagreb-Split-Ploče i Rijeka-Zagreb, te državni put Karlovac-Gračac-Knin, Paški i Krčki most.

Na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjen je saobraćaj autobusima na sprat, vozilima s kamp prikolicama i motociklima.